FOTO / Arena de 26 de milioane de euro pe care vor sa se mute FCSB si Rapid a inceput sa prinda forma

FOTO / Arena de 26 de milioane de euro pe care vor sa se mute FCSB si Rapid a inceput sa prinda forma

Stadionul din centrul Bucurestiului va avea 8.155 de locuri.

Romania va organiza patru partide la Euro 2020, trei in grupe si una in optimile de finala, toate pe Arena Nationala, iar tara noastra s-a angajat sa aiba patru stadioane noi pentru a le pune la dispozitia pentru antrenament echipelor care vor fi gazduite aici. Daca cele mai avansate lucrari la stadioanele pentru Euro 2020 sunt in Ghencea, santierul se misca vizibil si la Arcul de Triumf. In aceasta perioada a anului, noaptea se inregistreaza temperaturi negative, dar ziua, la primele raze ale soarele, se dezmortesc atat pamantul inchetat, cat si muncitorii, macaralele si celelalte utilaje de pe Bulevardul Kiseleff. Pe noua arena si-au manifestat interesul sa joace atat Rapid, pana la finalizarea Stadionul Giulesti, unde se avanseaza mai greu, cat si FCSB, care in acest sezon a evoluat pe Arena Nationala, la Pitesti si Giurgiu si cauta o locatie stabila pentru sezonul viitor.  

26 DE MILIOANE DE EURO PENTRU STADION CU 8.155 DE LOCURI, HOTEL SI CLINICA DE RECUPERARE

Noua arena urmeaza sa coste 26 de milioane de euro, va avea 8.155 de locuri si ar fi trebuit sa fie finalizata in aprilie 2021. Activitatea de reconstructie a inceput la jumatate lunii iulie 2019 si deja s-au turnat fundatiile, iar pentru o parte din tribune s-au montat pilonii de sustinere, pe care se vor pune gradenele si, ulterior, scaunele. Pe langa constructia infrastructurii sportive (tribune, peluzele total acoperite, parcari, instalatia de nocturna si suprafata de joc), proiectul include si alte doua obiective majore - un minihotel pentru sportivi cu o capacitate de 80 de locuri si o clinica de recuperare sportiva, ambele urmand sa se afle intr-o cladire cu mai multe etaje aflata langa actuala locatie a Federatiei Romane de Rugby, Comitetului Olimpic Roman si Muzeului Sportului.

Daca stadionul Steaua va fi sigur gata pana la startul Euro 2020, in cazul celorlalte santiere termenul de finalizare este incert. Stadionul Dinamo nu va fi sigur gata si nu se stie nici macar locatia exacta si nici cand va incepe constructia, lucrarile din Giulesti sunt intarziate deoarece au existat plangeri ale vecinilor care au blocat temporar lucrarile, iar la Arcul de Triumf exista sanse sa se termine la termen, conditia fiind sa nu avem parte de o iarna prea aspra si cu prea multe precipitatii.

VECHEA ARENA, MECIURI DE RUGBY SI CONCERTE

Stadionul Arcul de Triumf a fost inaugurat in 1914, cand o bucata de teren de pe Bulevardul Kiseleff a fost cedat de Primarie pentru amenajarea unor terenuri de rugby. Intre 2008 si 2013, arena a fost renovata de Primaria Sectorului 1 si i-a fost marita capacitatea pana la 7.500, tribunele fiind ridicate pe o structura de metal, aici fiind gazduite cele mai importante meciuri de rugby din Romania, indiferent ca a fost vorba despre cele ale echipei nationale sau ale competitiilor de club. Dupa 2008, pe acest stadion au concertat artisti celebri, precum Muse, Leonard Cohen, Eros Ramazzotti, The Cranberries si Eric Clapton.  VIDEO PROTVPLUS.RO

Vorbește Lumea - 30 Ianuarie Promo

00:40
Carmen Șerban, vindecată prin credință

În 2012, Carmen a fost diagnisticată cu tumoare benignă, la sân. 

Carmen Șerban: "Îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru toate."


12:07
"Donăm voce", pentru copiii cu autism

Copiii cu autism au nevoie de luni, ani, pentru a spune lucruri simple.

Anca Dumitrescu: "Copiii pot începe să pronunțe anumite cuvinte, între 7 și 12 luni."


07:08
Gianina din "Las Fierbinți", pregătită să devină mamă

Anca Dumitra: "Acum 5 ani, îmi doream 5 copii. Tot timpul am spus că vreau să am mulți copii. "


03:43
Dana Rogoz, însărcinată...cu o vacanță exotică

Însărcinată în 6 luni, Dana Rogoz nu se dă în lături de la vacanțele exotice. Frumoasa actriță va avea o fetiță.

Dana Rogoz: "Încă nu știm ce nume va purta."


12:07
Andi Moisescu: „Zecele perfect este ceva foarte rar. Din fericire, noi românii ne-am mai întâlnit cu el de-a lungul istoriei.” Românii au talent, din 7 februarie, la PRO TV!

01:59
Oana Radu, într-o relație amoroasă cu instructorul

Oana Radu: "Poate că fostul iubit nu merita să fiu cu el. Nu mi-a fost atât de fidel.


13:28
Matteo, cu viața schimbată de când a devenit tată

Matteo: "În viața mea n-am fost atât de emoționat. Nici nu mi-am dat seama că am plâns."


08:08
Marțea neagră cu Iulia Albu

Iulia Albu a analizat ținutele vedetelor de pe conturile acestora de Instagram. 


15:39
Ce trebuie sa faci pentru a o convinge pe Monica Cadogan, de la Imperiul Leilor, sa investeasca in afacerea ta?

03:33
Guvernul și-a angajat răspunderea pentru alegerea primarilor: ”Puteți să băgați și 10 moțiuni”
BRAT