EXCLUSIV Dorinel Munteanu i-a cucerit pe belgieni! Reacție din țara adversarei României la EURO 2024

Dorinel Munteanu Belgia EURO 2024 George Bănică Otelul Galati Fotbal intern Dorinel Munteanu, antrenor Oțelul Galați / Foto: Sport Pictures
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 23 Decembrie 2023, 16:59
Data actualizarii: Sambata 23 Decembrie 2023, 17:18

Dorinel Munteanu, antrenor la Oțelul Galați, e liderul selecțiilor în naționala României. 

România va juca la EURO 2024 în Grupa E împotriva Belgiei, Slovaciei și a unei adversare care va veni din play-off. Favorită clară în seria tricolorilor e Belgia lui Domenico Tedesco, succesorul lui Roberto Martinez. Sport.ro a vorbit cu George Bănică, românul stabilit de 31 de ani în Belgia, pentru a scoate în evidență mai multe aspecte esențiale despre felul în care viitoarea adversară a tricolorilor își crește fotbaliștii. Interviul îl puteți citi AICI. 

Dorinel Munteanu i-a cucerit pe belgieni

Totodată, George Bănică, fost jucător la Dinamo, Tatabanya și La Louviere, a răspune și întrebării "care e românul care a lăsat o impresie extraordinară în Belgia în toți acești 31 de ani, de când tu ești stabilit acolo?"

  • Dorinel Munteanu, antrenor Oțelul Galați / Foto: Sport Pictures

"Cel mai bun exemplu ar fi Dorinel Munteanu, care a jucat la Cercle Brugge, a lăsat o impresie nemaipomenită în Belgia, prin felul său de a se dărui meci de meci. Se agăța cu sufletul de fiecare minge, deteminat, serios și un fotbalist pe care te puteai baza. S-a văzut asta și la națională, nu degeaba a jucat atâtea meciuri (n.r.: - 135). Și Tibor Selymes a fost apreciat în Belgia", a declarat George Bănică, pentru Sport.ro. 

Dorinel Munteanu, în Belgia

1993-1994 - CS Cercle Brugge: locul 12 în Liga I, 34 de meciuri, 7 goluri

1994-1995 - CS Cercle Brugge: locul 15 în Liga I, 31 de meciuri, 5 goluri

Dorinel Munteanu a plecat din România  în anul 1993 și a evoluat pentru Cercle Brugge. În primul sezon în afara țării este desemnat "cel mai bun jucător al Belgiei". Pierde finala Cupei Belgiei, care în acel an este disputată în fața rivalei Club Brugge KV.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!