fani fcu craiova FRF Razvan Burleanu sepsi - fcu craiova xenofobie rasism discriminare Fotbal intern

Răzvan Burleanu, despre scandalul xenofob din Superligă: "Mesajul FRF este unul clar, chiar dacă anumiți suporteri nu îl susțin"

Președintele FRF crede că arbitrul Andrei Chivulete a urmat directivele FIFA Și UEFA în ceea ce privește combaterea rasismului, xenofobiei și discriminării. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Ianuarie 2023, 11:55
Data actualizarii: Luni 30 Ianuarie 2023, 12:07

Meciul Sepsi OSK - FCU Craiova a fost întrerupt, după ce galeria echipei oaspete a folosit în mod repetat mesaje considerate xenofobe de către arbitrul Andrei Chivulete. Cel mai probabil, echipa craioveană va pierde meciul cu 3-0 la masa verde, aceasta fiind o premieră în istoria fotbalului românesc. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a comentat incidentul, care a ajuns în presa internațională și afectează grav imaginea fotbalului românesc

"Nu pot să spun foarte multe lucruri, pentru că este un caz aflat în desfășurare. Dar poziția noastră, a FRF, este una foarte clară. Nu ne dorim să avem scandări sau mesaje rasiste, discriminatorii și/sau xenofobe în societatea noastră. Iar un stadion de fotbal face parte din societatea noastră. Pe de altă parte, arbitrul Andrei Chivulete a urmat îndeaproape un protocol în trei pași, care se aplică și la nivel internațional. În perioada următoare, vom avea un caz care va ajunge pe masa comisiei de disciplină și care va decide în ceea ce privește incidentele petrecute la acest meci.   

V-am spus foarte clar care este politica Federației Române de Fotbal. Ne dorim să nu mai vedem mesaje și scandări violente pe stadioanele din România. Iar acest lucru face trimitere directă la scandările rasiste, discriminatorii și/ sau xenofobe. De ce? Fiincă ne dorim ca stadionul să reprezinte un spațiu civilizat. 

Un spațiu unde să poți să te duci cu copilul, indiferent de vârsta acestuia. Și să ai parte de o experiență sigură, pentru copilul tău. Cu siguranță e nevoie de intervenții în această zonă. Noi, ca și Federație, am fost foarte fermi în ceea ce privește mesajul pe care permanent am dorit să-l transmitem. Chiar dacă anumite grupuri de suporteri nu susțin acest mesaj. Ceea ce contează este ca și autoritățile, legiuitorii, să poată să intervină când toate aceste principii sunt încălcate", a declarat Răzvan Burleanu. 

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!