Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCU Craiova Superliga Superliga

Derapaj xenofob al suporterilor de la FCU la meciul cu Sepsi. Ce s-a întâmplat și ce spune regulamentul 

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FCU Craiova, duel din etapa cu numărul 23 din Superliga, a fost suspendat duminică după-amiază.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 16:45
Data actualizarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 17:33

Meciul dintre cele două rivale din Superliga a fost marcat de un moment controversat. Suporterii lui FCU Craiova au început să scandeze lozinci rasiste, iar arbitrul a decis întreruperea partidei și trimiterea celor două formații la vestiare.

Cele două echipe au fost invitate la vestiare, iar partida a fost întreruptă pentru zece minute. Ulterior echipele au revenit de la cabine, însă meciul a fost întrerupt de tot de arbitrul Andrei Chivulete, deoarece suporterii au continuat scandările.

„Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior.

La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei”, se arată în Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF.

Conflictul româno-maghiar, „umflat de unii de afară”

Deci spuneți că acest conflict româno-maghiar este artificial?

Este umflat de unii. Sunt prostii. Noi trăim foarte bine unii lângă alții. N-avem treabă. În primul rând, suntem oameni. Iar apoi de naționalități diferite, a spus Hadnagy Attilla - mai multe detalii AICI, într-un interviu pentru Sport.ro. 

Păi se tot vorbește de Ținutul Secuiesc, de autonomie...

Cum am zis, și cu asta termin, noi trăim foarte bine împreună. Alte pretenții nu avem. Trăim foarte bine și cu românii, și cu englezii, cu orice naționalitate. Repet, în primul rând suntem oameni. 

Dar românii din galeria lui Sepsi cântă și ei cântecele alea în limba maghiară?

Da, da, da. Pot să zic că la noi, la Sfântu Gheorghe, majoritatea românilor știu ungurește. Noi toți știm românește, așa că au învățat și ei ce se cântă.

Cântece în română nu are galeria?

Cântece în română, nu prea. 

Păi să-i învățați și un cântec în română.

Sincer, noi vrem să încurajeze echipa. Și dacă vor cânta în engleză, nu contează. În ultimul timp, nu prea au mai venit la stadion, nu știu de ce sunt supărați, fiidcă echipa asta merită să aibă mai mulți susținută cu stadionul plin. Chiar am rămas cu un gust amar la ultima etapă din anul trecut, cu Voluntari, când au fost maxim 2500 de spectatori.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!