VIDEO „Nu face cinste fotbalului românesc!” Gică Popescu, reacție tranșantă după ce meciul Sepsi - FCU a fost oprit din cauza scadărilor rasiste

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Ianuarie 2023, 09:17
Data actualizarii: Luni 30 Ianuarie 2023, 09:34

Meciul dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FCU Craiova, programat în etapa cu numărul 23 din sezonul regulat al Superligii, s-a încheiat indecis, fiind întrerupt din cauza scandărilor rasiste.

În minutul 26 al meciului, arbitrul Andrei Chivulete a oprit partida dintre Sepsi și FCU, după ce suporterii oltenii ar fi scandat lozinci xenofobe. După zece minute, meciul a fost reluat, însă la 15 secunde de la acel moment, „centralul” a întrerupt din nou partida, trimițând de tot jucătorii la cabine, deoarece scandările din tribune au continuat.

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, a susținut la finalul meciului cu FCSB, scor 2-3, că astfel de gesturi nu fac cinste fotbalului românesc și că trebuiesc luate măsuri ca această întâmplare să rămână singulară.

„Doar am văzut la televizor că s-a oprit. Nu știu ce s-a scandat. Probabil arbitrul și observatorul au respectat regulamentul. 

Nu, nu e bine... e bine că s-a întrerupt, nu e bine că se ajunge la un astfel de moment. Nu face cinste fotbalului românesc! Sper să fie o întâmplare singulară, să nu mai avem parte de așa ceva. Vrem ca meciurile să se decidă pe teren, în urma evoluțiilor echipelor”, a spus Gică Popescu.

Justin Ștefan a explicat ce urmează după ce meciul Șepsi - FCU a fost întrerupt

„Dacă aș discuta despre consecințele deciziei, ar însemna să anticipez un verdict al Comisiei de Disciplină.

În momentul de față, după acest incident, se vor întocmi rapoartele observatorilor și ele vor merge către Comisia de Disciplină, se va deschide o procedură disciplinară și se va lua o decizie.

În ceea ce privește acest eveniment, cred că e nevoie de o analiză mai amplă a acestor incidente. De exemplu, dacă sunt 100 de scandalagii în tribune, e posibil să se discute despre evacuare lor, dar ideea e că pe viitor trebuie să identifică, alături de FRF, măsura potrivită pentru a preveni astfel de incidente”, a spus Justin Ștefan, secretarul general  al LPF, la Digisport -  mai multe detalii AICI.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!