Ministrul Novak a facut anuntul: "25% dintre spectatori pot merge pe stadioane de maine!" Veste imensa pentru EURO: "Ne gandim la ultimul meci sa avem 45% dintre suporteri!"

Eduard Novak a anuntat vestea asteptata de toti fanii fotbalului.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 19 Mai 2021, 16:55
Data actualizarii: Joi 20 Mai 2021, 01:06

Ministrul Novak a anuntat ca incepand cu data de 20 mai, suporterii se pot intoarce pe stadioane in procent de 25%, fara sa mai faca cereri si sa aiba nevoie de aprobari. Conditiile sunt ca fanii sa fie vaccinati sau sa aiba teste speciale facute. 

"Dupa un an si ceva in care sportul romanesc a suferit atat de mult. A fost realmente inchis, mii de sportivi nu s-au putut antrena, din pacate acestea au fost masurile pandemiei, dar au fost luate pentru siguranta noastra. 

Sportul nu exista fara suporteri. Ei asteapta de un an si jumatate semn sa revina alaturi de echipele lor. Astazi, 19 mai, este o zi in care vom da o veste extraordinara, ieri dansam de unul singur, stiu prin ce au trecut echipele, sportivii si spectatorii. 

25% este procentul supoterilor care pot merge la stadion, fara birocratie. Organizatorii trebuie sa se organizeze sa respecte procedurile, dar nu mai trebuie trimise cereri si apoi aprobari. Pentru toate competitiile care se desfasoara in aer liber, procentul de 25% se poate respecta in aer liber. 

Pentru competitiile interne inca avem nevoie de aprobari, dar in perioada urmatoare vom reusi sa deblocam situatia . Pentru mai mult 25% avem nevoie de solicitari din partea organizatorilor pentru noi. 

Sportivii care trebuiau sa plateasca bani pentru teste, am decis ca vaccinarea sa tina loc de teste. Daca esti vaccinat, dupa 10 zile poti merge la competitie fara test. 

Suporterii trebuie sa fie vaccinati, sa treaca peste protocolul de vaccinare cu 10 zile sau test PCR de 72 de ore sau test antigen de 24 de ore. 

Se pot face teste rapide la stadion", a spus Novak la conferinta de presa. 

Intrebat daca masurile s-ar putea relaxa si mai mult pentru Campionatul European, ministrul a dezvaluit ca meciul din optimi, programat pe 29 iunie s-ar putea juca cu un procentaj mai mare de suporteri. 

"Ne gandim ca la ultimul meci sa avem 45% dintre spectatori pe stadion", a adaugat acesta. 

Modifică setările cookies