MTS, la un pas de executare silită în procesul cu Federația Română de Tenis: FRT nu a mai primit niciun ban din 2017

Federatia Romana de Tenis Ministerul Tineretului si Sportului Tenis ATP Tenis WTA Romania Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Octombrie 2022, 08:45
Data actualizarii: Miercuri 12 Octombrie 2022, 08:49

Federația Română de Tenis cere despăgubiri după ce Ministerul Tineretului și Sportului nu a finanțat-o din 2017 încoace. 

Unul dintre motivele pentru care tenisul românesc este lipsit de jucători în top 250 ATP, iar entuziasmul generat de tenisul feminin românesc se află în declin îl reprezintă lipsa totală de interes manifestată de Ministerul Tineretului și Sportului față de sportul care a adus - prin generația Simonei Halep - cele mai multe succese țării noastre, în ultimul deceniu. 

România a fost semifinalistă în Fed Cup, iar Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam, din momentul în care Ministerul Tineretului și Sportului a sistat complet finanțarea către Federația Română de Tenis, în 2017, motivând că hotărârile Adunării Generale au fost luate cu încălcări grave ale regulamentelor.

FRT cere executarea silită a MTS și banii aferenți ultimilor cinci ani

5 ani mai târziu, FRT a câștigat procesul cu MTS, întrucât Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat ca nelegală şi abuzivă decizia din 2017.

„Federația Română de Tenis a demarat deja în fața Curții de Apel București executarea silită a Ministerului Sportului pentru plata sumelor reținute pe nedrept, la care se adaugă dobânda legală penalizatoare.

Fondurile de stat, blocate ermetic în direcția Federației Române de Tenis, între anii 2017-2022

  • România a fost semifinalistă în Fed Cup 2019, iar Simona Halep a câștigat două Grand Slam-uri în această perioadă: Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. 

Acești bani vor fi învestiți primordial în dezvoltarea sectorului juvenil, în încercarea de a repara pe cât posibil prejudiciile produse în decursul acestor 5 ani prin blocarea nedreaptă a finanțării tenisului românesc,” a fost textul publicat pe site-ul oficial al FRT. 

În ultimii ani, Ion Țiriac, Simona Halep, Horia Tecău și Sorana Cîrstea au vorbit despre importanța finanțării tenisului pentru a putea construi generații noi ale „Sportului Alb” în România, însă vocile acestora nu au avut un impact suficient de mare pentru a schimba decizia luată în 2017 de către MTS. 

Sorana Cîrstea: „Uitați-vă: vrem să facem turneu și nu avem unde. E trist, pentru că avem potențial.”

„Este secetă în sportul românesc. De ce avem medalii? Să vă spun ce cred eu. Le avem datorită unor părinți care au un vis și care își investesc tot ce au în acel copil. Asta s-a întâmplat în tenis, vă spun din proprie experiență și ce știu din tenis. Bănuiesc că și în celelalte cazuri este similar. 

Este trist, pentru că venim dintr-o țară unde am avut extram de multe rezultate, eram o forță, iar acum nu suntem pe nicăieri. E din cauza faptului că nu avem sistem. Uitați-vă: vrem să facem turneu și nu avem unde, dar e trist, pentru că avem potențial. Sunt foarte multe lucruri de pus la punct și este destul de greu,” a declarat Sorana Cîrstea, dublă campioană în circuitul WTA. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!