Bătaie de joc la adresa fotbalului. Florin Caramavrov, după FCSB - Farul 0-2

fcsb - farul FCSB Florin Caramavrov Gigi Becali Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 08:07
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 08:04

Ce bătaie de joc la adresa fotbalului dezvoltă această FCSB! Câțiva băieți buni acolo, al căror unic scop este să iasă în evidență individual.

de Florin Caramavrov

Nu știu să joace ca o echipă, probabil că n-au fost și nu sunt învățați. Le trebuie un antrenor, unii dintre ei n-au avut parte deloc de un tehnician capabil să-i direcționeze, ei joacă doar din talent și din ce au învățat la alte cluburi sau la juniori.

E drept că sunt și bulversați de inovații tâmpite și e păcat de ei!

În schimb, la Farul se observă clar că se lucrează la antrenamente, jucătorii știu ce au de făcut, pozițiile lor în teren sunt bine definite, antrenorul știe meserie, schimbările sunt logice. Bravo lor!

Eu așa ceva vreau să văd în fotbalul românesc, o echipă care muncește la antrenamente pentru a arăta apoi pe teren, la meciuri, ce a învățat și ce a exersat. 

M-am săturat de haosul instaurat de clovnii fotbalului, m-am săturat de circul declarațiilor sforăitoare, de caterinca ieftină românească, de gargaragiii impostori.

Gândiți-vă cum ar fi să avem în campionat mai multe echipe precum cea a lui Hagi, bazate pe principii sănătoase. Fotbalul trebuie să fie mai mult fotbal și mai puțin circ. O fi bun și circul prin părțile noastre balcanice, publicul se pare că este dornic de așa ceva, dar, dacă vrem să contăm și noi măcar în Conference League și să nu ne mai mirăm de ce ne elimină echipe teoretic mai slab cotate, trebuie să redevenim serioși. Să ne uităm la ce se întâmplă pe afară, să adaptăm ușor-ușor principiile fotbalistice de acolo. Și vom începe apoi să avem rezultate. Iar seriozitatea din munca pe care o vor face cluburile se va vedea și la națională.

Altfel, ne vom hlizi în continuare la televizor pentru balivernele unuia sau altuia despre jucătorii vaccinați și nevaccinați și ne vom indigna că sunt mereu echipe aproape de faliment, care-și umilesc fotbaliștii.

Chiar mi-am pierdut încrederea că putem lua în serios fotbalul. La batjocură suntem campioni, să ne furăm singuri căciula – chiar campioni mondiali, dar la muncă și la organizare – niște simpli amatori.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!