Fotbal extern

„Mă întreb dacă nu e alt sport, când văd ce se joacă la noi” Motivul pentru care românii nu au șanse în Bundesliga: „Cumpără germanii de la Rangers?!”

Fotbalul din România este în continuă scădere, astfel că jucătorii români își fac tot mai greu loc în campionatele de top. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 06 Decembrie 2021, 11:25
Data actualizarii: Luni 06 Decembrie 2021, 11:27

Marcel Răducanu (67 ani), fost jucător cu 163 de meciuri în Bundesliga și 31 de goluri, a vorbit despre fotbalul românesc și scăderea în care se află acesta, dar și despre fotbaliștii români. Acesta a analizat posibilitatea ca un jucător din România să ajungă în Bundesliga, explicând de ce nu ar face față în campionatul Germaniei. 

Întrebat despre șansele ca un fotbalist român să ajungă curând în prima ligă din Germania, Răducanu a fost vehement, punctând că sunt șanse minime ca asta să se întâmple în perioada următoare. Fostul internațional român l-a dat exemplu pe Dragoș Nedelcu, cel care nu a mai prins atât de multe minute în echipa lui Dusseldorf. 

Marcel Răducanu: „Credeți că germanii o să cumpere un jucător de la Rangers?!”

„Oh, mamă, ce întrebare! Nu știu, cred că mai durează câțiva ani. Habar n-am! La întrebarea asta chiar m-am blocat pentru că nu avem pe nimeni, la ora asta nu are cine să joace în Bundesliga. Din România, nu are nimeni nicio șansă să ajungă aici, nici în liga a doua nu fac față jucătorii români. Nu vedeți că Nedelcu nu mai joacă la Dusseldorf meci de meci?

Vă dați seama ce e aici... E altceva, e altă lume. Păi, mă uit în campionatul din România, ce e acolo, e deranj mare. Mă pufnește râsul când mă uit la Liga 1 și la ce joacă ăștia în Anglia și în alte țări. Stau și mă întreb dacă nu e alt sport când văd ce joacă ăștia și ce se joacă dincolo... N-ai ce să aduci din România în Bundesliga.

Și dintre stranieri... unde joacă românii noștri? Credeți că germanii o să cumpere un jucător de la Rangers?! Sau cumpără unul dintre Anglia sau Spania, un jucător care costă câteva zeci de milioane, dar care are valoare mare.

Despre ce discutăm? Nu au ce să ia... Stanciu joacă la Slavia Praga, alții sunt prin Bulgaria sau Ungaria... Păi ce să ia? Unde să joace?! Îmi pare rău că spun asta, dar văd ce e acolo și văd și ce e aici și îmi dau seama că nu au nicio șansă să joace. Și în liga a doua ar avea probleme aici dacă ar fi să vină cineva.

Dacă nu era așa, nu ar fi fost demult aici? Și Ianis Hagi e un jucător bun, talentat, își folosește ambele picioare, are viziune, îi mai lipsesc niște chestii pe care le știe și el, le știe și tatăl lui, dar ar fi greu pentru el aici, nici nu cred că ar fi bine să ajungă în Bundesliga.

Cred că ar face față mai bine în Spania sau în Italia, în Germania se cere prea mult, e prea multă dinamică, se cere și joc fără minge, și defensiv, sunt multe lucruri pe care trebuie să le facă un jucător aici”, a declarat Marcel Răducanu pentru Eurosport

Modifică setările cookies