Barcelona se mută de pe Camp Nou! Decizia luată de președintele Laporta

Barcelona Camp Nou Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Octombrie 2021, 15:37
Data actualizarii: Vineri 08 Octombrie 2021, 15:46

Barcelona își va disputa meciurile de pe teren propriu pe alt stadion pentru un an de zile.

Laporta a anunțat că nu a renunțat la idea de a renova stadionul Camp Nou. Catalanii vor să mărească capacitatea arenei la 110.000 de locuri în tribune, însă au nevoie de un împrumut de 1.5 miliarde de dolari pentru această investiție.

Din momentul în care vor începe lucrările la noul stadion, Barcelona va trebui să se mute pentru cel puțin un an de zile de pe arena pe care își dispută meciurile de „acasă”.

Laporta a susținut că dorește să demareze lucrările la noul stadion în vara lui 2022. El a adăugat că lucrarea va dura trei până la patru ani, însă echipa va trebui să-și găsească o altă casă doar pentru maximum 12 luni.

„Avem în vedere diferite posibilități, dar cel mai probabil candidat este stadionul Johan Cruyff", a declarat Laporta vineri pentru radioul Rac1.

Stadionul „Johan Cruyff” face parte din complexul de antrenament al clubului de la periferia Barcelonei și este locul unde echipa feminină își dispută meciurile de pe teren propriu.

Camp nou este cel mai mare stadion din Europa, cu 99.000 de locuri, însă după renovările care vor fi demarate la vară va avea o capacitate de 110.000 de locuri.

Noul stadion va include un pavilion pentru celelalte sporturi ale clubului, muzeul și magazinele.

„(Noul Camp Nou) este fundamental pentru viabilitatea clubului și pentru viitorul său imediat”, a spus Laporta. „Impactul pe care îl va avea pentru Barca este critic. Vom putem concura cu rivalii noștri care au făcut deja ceea ce este necesar”, a mai spus acesta.

Real Madrid a profitat de blocajul creat de pandemia de coronavirusde anul trecut, când niciun fan nu a putut participa la meciurile din Spania, pentru a-și renova stadionul „Santiago Bernabeu”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!