Spania

A trecut Cortacero pe la Barcelona?! Comisioanele uriașe pe care catalanii le-au plătit în ultimii ani

Barcelona a anunțat care este rezultatul ultimului auditoriu, iar cifrele sunt cu adevărat îngrijorătoare. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 06 Octombrie 2021, 15:51
Data actualizarii: Miercuri 06 Octombrie 2021, 15:54

Actuala conducere a Barcelonei a realizat mai multe analize prin care să găsească o explicație pentru situația economică dezastruasă de la club. Problemele financiare au dus la plecarea lui Leo Messi de la clubul din capitala Cataluniei, iar totul a plecat de la modul în care fostul președinte, Josep Maria Bartomeu, a gestionat situațiile. 

Într-un exercițiu de transparență, CEO-ul catalanilor, Ferran Reverter, a detaliat realitatea preocupantă cu care se confruntă actuala conducere, consecință a deciziilor luate în mandatul precedent. Directorul executiv al clubului blaugrana a informat că 'Due Diligence-ul' a detectat comisioane către intermediari a căror valoare se ridică la 48 de milioane de euro în ultimele două sezoane și jumătate. 

  • Gerard Pique

Astfel, cifrele expun faptul că, s-au plătit comisioane a căror valoare a oscilat între 20-30%, în timp ce un procentaj normal se învârte în jurul de 5%. 

„Nu e sustenabil modelul ăsta de gestiune!” 

„Consecința acestor lucruri, dacă o însumezi la masa salarială disproporționată, datoriile și dificultatea de a găsi o modalitate de ieșire a fotbaliștilor pe care nu contăm, e un model de gestiune care nu este sustenabil. 

Dacă nu eram noi, masa salarială a clubului ar fi de 835 de milioane de euro, ceea ce însemna un procent de 108% din veniturile clubului. Cauzele au fost incorporările a trei dintre cinci cele mai scumpe transferuri din istoria Barcei. 

Dar și contractele noi și reînnoirile contractelor cu salarii crescătoare, care au echivalat cu 47 de milioane de euro diferite. A fost de la un 20% până la 33% destinați comisioanelor, când în mod normal s-ar învârti la 5%”, a explicat Reverter conform SPORT

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies