Fotbal extern

VIDEO Arbitrul-profesor de la care nu-și ia nimeni ochii! A devenit viral cu modul în care aleargă pe teren 

Cupa Africii pe Națiuni continuă să fie unul dintre cele mai savuroase turnee de fotbal!

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 17:21
Data actualizarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 17:24

Meciul dintre Guinea-Bissau și Nigeria, încheiat 2-0, cu o victorie clară a nigerienilor, a fost unul dintre meciurile care a devenit virale de la Cupa Africii pe Națiuni. Deși de obicei jucătorii sunt cei care atrag atenția, de această dată, protagonistul celui mai viral moment a fost chiar 'centralul' meciului!

Arbitrul-profesor care face senzație la Cupa Africii pe Națiuni

Peter Wawmeru Kamaku a fost cel desemnat la centru pentru partida dintre Guinea-Bisau și Nigeria. 'Centralul' provine din Kenya, iar ocupația sa de bază este aceea de profesor de matematică aplicată, la o instituție în care este și directorul sportiv. 

Arbitrul-profesor oficiază meciuri la Cupa Africii pe Națiuni și poate fi numit drept unul dintre cei mai charismatici 'centrali'. Waweru a devenit viral cu tehnica sa de alergare pe teren în timpul meciului, care i-a surprins pe toți. 

Clipurile cu el alergând au devenit virale, arbitrul câștigând ușor simpatia internauților. 

Mario Marinică, în premieră în optimile Cupei Africii 

Malawi, naționala antrenată din luna decembrie a anului trecut de românul Mario Marinică, a obținut calificarea în premieră în optimile Cupei Africii pe Națiuni, după rezultatele de aseară din celelalte grupe ale competiției.

Chiar dacă încă nu s-au încheiat meciurile din faza grupelor, Malawi este una dintre cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea care se duc în optimi, după 0-1 cu Guineea, 2-1 cu Zimbabwe și 0-0 cu Senegal. 

”O performanță extraordinară, patru puncte în grupă!”, a recunoscut și tehnicianul român.

Mai mult, Mario Marinică își știe și adversarul cu care se va lupta pentru sferturile competiției: Maroc, care și-a câștigat grupa.

Modifică setările cookies