Stranieri

VIDEO Ce a făcut singurul jucător român de la Cupa Africii împotriva superstarului Salah de la Liverpool

Echipa sa, naționala Sudanului, a terminat pe locul al treilea într-o grupă cu superputerile Nigeria și Egipt.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 11:03
Data actualizarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 11:09

Fostul internațional de juniori român Yasin Hamed (22 de ani) a jucat aseară cu reprezentativa Sudanului în ultima sa partidă de la actuala ediție a Cupei Africii pe Națiuni, 0-1 cu Egiptul lui Mohamed Salah.

Dacă în precedentele două întâlniri din faza grupelor, 0-0 cu Guineea-Bissau și 1-3 cu Nigeria, a fost titular, de data aceasta a început meciul pe banca de rezerve și a fost introdus în minutul 46, când scorul era deja 1-0.

Adversarul Salah a jucat toate cele 90 de minute pentru Egipt

Hamed nu s-a făcut remarcat pe parcursul celei de-a doua reprize decât printr-o centrare periculoasă în urma unui corner.

De altfel, Sudan a avut un singur șut pe poarta egiptenilor, unde superstarul Salah de la FC Liverpool a jucat toate cele 90 de minute.

Echipa lui Hamed a terminat pe locul al treilea într-o grupă cu puterile continentale Nigeria și Egipt, care s-au calificat în optimile competiției.

Hamed a jucat la naționalele de juniori ale României și are patru sezoane în Liga 1

Yasin Hamed este un jucător născut în Salonta din tată sudanez și mamă româncă, care a evoluat la naționalele de juniori ale României și din 2019 este internațional de seniori al țării africane, cu care a mai evoluat și la FIFA Arab Cup de anul trecut.

Acum joacă la Nyiregyhaza, în liga a doua maghiară, după ce în țară a bifat patru sezoane în Liga 1, la ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe. 

Modifică setările cookies