Max Verstappen f1 hamilton Mercedes AMG Petronas Red Bull Racing F 1

Verstappen e oficial noul campion al F1! Mercedes și-a retras apelul depus după cursa de la Abu Dhabi

Mercedes și Hamilton au decis să nu insiste pentru contestarea câștigării titlului mondial de către Verstappen.  

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Decembrie 2021, 14:40
Data actualizarii: Joi 16 Decembrie 2021, 14:51

Olandezul Max Verstappen câștigase titlul mondial al piloților, în ultima tură a ultimei curse a sezonului 2021, după ce l-a întrecut dramatic pe rivalul Lewis Hamilton.

Mercedes a aflat că apelul nu avea șanse de reușită 

Echipa acestuia, Mercedes AMG Petronas, depusese două contestații pentru că Verstappen fusese lăsat să se apropie de liderul cursei, deși intrase la boxe și pe pistă se afla safety car-ul. Imediat după cursă, echipa lui Hamilton nu a avut câștig de cauză în contestarea rezultatelor finale și a depus un apel la FIA, amenințând că va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane, dacă nu i se va face dreptate pilotului său.

Presa britanică a aflat că Mercedes a decis să retragă apelul, după ce oficialii echipei au avut discuții ample cu avocați și conducerea FIA și F1, iar în perioada următoare va urma o schimbare importantă de regulament, cu ajutorul unei comisii care va analiza ce s-a întâmplat la Abu Dhabi și care va încerca să elimine toate ambiguitățile din regulament. Se pare că cel care ar fi cerut hotărât să se renunțe la procese ar fi fost chiar Hamilton, deși pilotul a ratat șansa de a câștiga al optulea titlul mondial în F1 și de a-l depăși pe Michael Schumacher, cu care împarte acum recordul la această categorie. 

Lewis Hamilton vrea ca Mercedes să se concentreze pe sezonul viitor

Hamilton, care recent a primit titlul onorific de cavaler al Marii Britanii ca recunoaştere a strălucitoarei sale cariere automobilistice, cu prilejul unei ceremonii conduse de Prinţul Charles de Wales la castelul Windsor, ar fi primit semnale că o continuare a luptei cu Verstappen, Red Bull și FIA în tribunale i-ar fi afectat serios imaginea și ar fi îndepărtat sponsorii.

El le-ar fi transmis celor de la Mercedes să se concentreze pe competiția de anul viitor, care va aduce modificări semnificative în reglementările tehnice, inclusiv în privința motoarelor, pneurilor, caroseriei sau motorului, a căror implementare a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de Covid-19.     

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!