Max Verstappen Formula 1 Lewis Hamilton Alte sporturi

Contestațiile Mercedes, respinse! Verstappen e campion mondial, dar decizia poate fi atacată la TAS

Echipa lui Lewis Hamilton a depus două contestații după ce Max Verstappen s-a impus la Abu Dhabi și a cucerit titlul mondial.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 23:20
Data actualizarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 23:21

Contestațiile depuse de echipa Mercedes după Marele Premiu de Formula 1 din Abu Dhabi, în care Max Verstappen s-a impus și a cucerit titlul mondial, au fost respinse de FIA, se arată pe site-ul oficial al Formula 1.

Contestațiile Mercedes, respinse de FIA! 

Max Verstappen s-a impus dramatic, după ce l-a depășit pe rivalul la titlul mondial chiar în ultimul tur. Lewis Hamilton avea un avans de peste 11 secunde cu șase tururi înainte de final, însă accidentul în care a fost implicat Nicholas Latifi, de la Williams, a necesitat intrarea safety car-ului pe pistă.

Steagul verde a fost arătat abia în ultimul tur, însă controversele nu au lipsit. Michael Masi, directorul comisarilor FIA, a decis inițial ca piloții întârziați cu un tur să rămână în aceeași poziție, fapt care ar fi îngreunat foarte mult tentativa lui Verstappen de a-l depăși pe Hamilton. Masi s-a răzgândit rapid și i-a permis olandezului să plece chiar din spatele lui Hamilton, iar Verstappen a profitat și a câștigat cursa.

La scurt timp după încheierea cursei, Mercedes a depus două reclamații. Una viza faptul că Verstappen l-ar fi depășit pe Hamilton într-un moment în care safety car-ul se află încă pe pistă, iar cealaltă se referea la faptul că cinci monoposturi întârziate cu un tur au primit permisiunea de a depăși safety car-ul și de a trece în coada plutonului.

Ambele contestații au fost respinse de FIA, iar forul a anunțat că Mercedes poate ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în termin de trei zile.

George Russell, reacție dură după triumful lui Max Verstappen

Britanicul George Russell, pilotul celor de la Williams, care va fi coleg din 2022 cu Lewis Hamilton la Mercedes, a lansat un atac dur la adresa FIA imediat după finalul cursei, considerând complet inacceptabil modul în care Max Verstappen a cucerit titlul mondial.

"Max este un pilot absolut fantastic, care a avut un sezon incredibil. Am un respect imens pentru el, dar ceea ce tocmai s-a întâmplat este complet inacceptabil. Nu îmi vine să cred", a scris George Russell, pe Twitter.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies