Stiri

Ce salarii încasează Lewis Hamilton și Max Verstappen. Piloții care se bat pentru titlul mondial în F1 au și bonusuri în contracte

Titlul se decide duminică, de la ora ora 15:00, LIVE TEXT pe www.sport.ro.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Decembrie 2021, 13:44
Data actualizarii: Sambata 11 Decembrie 2021, 14:07

Pilotul englez Lewis Hamilton (Mercedes) va încasa un bonus de patru milioane de euro în cazul în care va câştiga titlul de campion mondial în acest sezon, cu ocazia ultimei curse a sezonului, programată duminică la Abu Dhabi.

Ce salarii încasează Lewis Hamilton și Max Verstappen

Hamilton, care va împlini 37 de ani luna viitoare, are un salariu de 49 milioane de euro în acest sezon, conform contractului semnat cu echipa germană înaintea actualei ediţii a Campionatului Mondial, care include însă şi bonusuri, pentru a compensa faptul că nu există "prize money" (premii în bani) în acest sport pentru Marile Premii câştigate. Un astfel de premiu nu este prevăzut nici măcar pentru pilotul care cucereşte titlul mondial.

Toţi banii pe care îi încasează piloţii din "Marele Circ" provin doar din relaţia contractuală a acestora cu echipele lor, precum şi cu sponsorii personali.

Forbes a scris anul trecut că Hamilton a luat un bonus de 4 milioane euro

Campionul en titre primeşte, pe lângă salariu, o serie de prime în funcţie de cursele pe care le câştigă, precum şi dacă reuşeşte să cucerească sau nu titlul mondial la finalul sezonului.

După câştigarea celui de-al şaptelea său titlu mondial, în 2020, Hamilton a primit, conform Forbes, un premiu suplimentar de patru milioane de euro, bonus pus în pericol anul acesta de olandezul Max Verstappen, cu care britanicul se află la egalitate de puncte înaintea ultimului Grand Prix al sezonului.

Salariul lui Verstappen | Max poate ajunge până la 37 milioane de euro

Verstappen (24 ani), care luptă pentru prima sa coroană mondială în competiţia regină a sporturilor automobilistice, are un salariu de bază în valoare de 23 milioane euro la echipa Red Bull, care poate ajunge până la 37 milioane euro cu toate primele acumulate pe parcursul sezonului.

Olandezul a câştigat cele mai multe curse în 2021 (9), fiind totodată pilotul cu cele mai multe podiumuri (17) şi plecări din pole position (9) în acest an.

Anul trecut, Hamilton a fost cel care a dominat competiţia, cu 11 victorii, 10 pole position şi 14 podiumuri, în timp ce în actualul sezon britanicul a reuşit 8 victorii, 5 pole position şi 16 podiumuri. Agerpres

Modifică setările cookies