Max Verstappen Formula 1 Lewis Hamilton Mercedes Alte sporturi

Nu s-a încheiat! Mercedes contestă victoria lui Verstappen, care i-a adus olandezului titlul mondial

Max Verstappen a câștigat titlul mondial în Formula 1, după ce s-a impus în Marele Premiu de la Abu-Dhabi, însă victoria este contestată de echipa rivalului Lewis Hamilton, Mercedes.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 19:08
Data actualizarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 19:08

Mercedes, al cărei pilot britanic Lewis Hamilton a pierdut titlul mondial în faţa olandezului Max Verstappen (Red Bull), la finalul Grand Prix-ului de la Abu Dhabi, duminică, a contestat oficial rezultatul cursei, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

Mercedes contestă victoria lui Max Verstappen

Mercedes a depus două reclamaţii privind maniera în care s-a desfăşurat perioada maşinii de securitate pe finalul cursei, care i-a permis lui Verstappen să treacă în avantaj în faţa lui Hamilton în ultimul tur, potrivit Agerpres.

În turul 53, pilotul Nicholas Latifi a fost implicat într-un accident și a fost nevoie de intervenția mașinii de securitate. Verstappen a mers la boxe pentru a-și schimba pneurile, iar FIA a anunțat inițial că monoposturile depășite cu un tur vor rămâne pe locurile în care aflau înaintea intrării safety car-ului, astfel că între Hamilton și Verstappen ar fi urmat să fie separați de mai multe monoposturi.

Totuși, FIA a revenit ulterior asupra deciziei și i-a permis lui Verstappen să plece chiar din spatele lui Hamilton. Steagul verde a fost arătat în ultimul tur, olandezul a profitat, l-a depășit pe britanic și a încheiat pe prima poziție, câștigând MP din Abu Dhabi și titlul mondial în F1.

Max Verstappen (Red Bull), în vârstă de 24 de ani, a cucerit primul său titlu de campion mondial la Formula 1, învingându-l pe rivalul său Lewis Hamilton (Mercedes) în ultimul tur al ultimului Grand Prix al sezonului, duminică la Abu Dhabi.

George Russell, reacție dură după triumful lui Max Verstappen

Britanicul George Russell, pilotul celor de la Williams, care va fi coleg din 2022 cu Lewis Hamilton la Mercedes, a lansat un atac dur la adresa FIA imediat după finalul cursei, considerând complet inacceptabil modul în care Max Verstappen a cucerit titlul mondial.

"Max este un pilot absolut fantastic, care a avut un sezon incredibil. Am un respect imens pentru el, dar ceea ce tocmai s-a întâmplat este complet inacceptabil. Nu îmi vine să cred", a scris George Russell, pe Twitter.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies