VIDEO EXCLUSIV „Scuze, dar nu știu niciun jucător român!” Declarația zilei a apărut în presa din Slovacia

Slovacia - România edward iordanescu UEFA EURO 2024 EURO 2024
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 13:15
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 13:18

Slovacia - România se joacă miercuri, de la ora 19:00, în direct la PRO TV și pe VOYO. 

Înainte de a reuși in-extremis calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994, românii și-au complicat parcursul spre America printr-o înfrângere, scor 5-2, suferită la Kosice, în fața Cehoslovaciei, în 2 iunie 1993. 

Golurile marcate de Florin Răducioiu - invitat recurent în Studioul EURO 2024 PRO TV - nu au fost suficiente pentru a opri efectele hattrick-ului înscris în repriza a doua de Peter Dubovsky.

Ľubomír Moravčík ne „împunge” din nou, la 31 de ani de la Cehoslovacia - România 5-2

Titular în meciul menționat, Ľubomír Moravčík a făcut o dezvăluire care poate să sune dureros în urechile suporterilor echipei naționale a României.

„Am primit un apel din partea unui jurnalist român și a trebuit să îi spun că îmi pare rău, dar nu cunosc niciun jucător al echipei voastre. 

Desigur, știu puține despre Hagi, pentru că este fiul lui Gheorghe. După care îl cunosc doar pe Stanciu, deoarece a jucat pentru Slavia Praga. Altfel, ar fi fost un necunoscut pentru mine.

În starea actuală, România nu e o echipă de top, nu e mai slabă decât a noastră, dar cu siguranță nici mai bună,” a punctat Ľubomír Moravčík, într-un interviu acordat Pravda

Ľubomír Moravčík a jucat fotbal profesionist între anii 1983 - 2004 și a evoluat inclusiv pentru cluburile Saint-Etienne, MSV Duisburg și Celtic Glasgow. 

Ce își amintește Moravčík despre „Generația de Aur” a României

„Am jucat cu ei de mai multe ori. A fost o generație grozavă. Ne-am luptat cu ei. Hagi, Dumitrescu, Petrescu, Lăcătuș și alții. Grupul a început la Steaua București, după care s-a împrăștiat peste tot Globul. A fost ireal.

Pe când ei câștigau Liga Campionilor cu Steaua București, eu jucam la Plastika Nitra. Hagi dribla fantastic, era numit „Maradona din Carpați” și i se potrivea.

Avea un stâng genial. Per total, era excepțional ca jucător,” a spus Moravcik pentru sursa citată. 


Rezumat Slovacia - Ucraina 1-2 (21.06.2024)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!