VIDEO 26 iunie pentru istorie! Acum 30 de ani, Generația de Aur se califica în optimile Campionatului Mondial, acum e rândul Generației de Suflet la EURO 2024

Echipa Nationala Campionatul Mondial din 1994 EURO 2024 Generatia de aur Generatia de Suflet Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 11:23
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 11:26

Campionatul European din Germania este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Din articol

Slovacia - România, meciul unei generații, intitulată de selecționerul Edward Iordănescu ”Generația de Suflet”, și al calificării în optimile EURO 2024 este azi, de la ora 19:00, LIVE pe PRO TV și VOYO.

În urmă cu exact 30 de ani, pe 26 iunie 1994, Generația de Aur a fotbalului românesc, condusă de pe bancă de Anghel Iordănescu și de pe teren de Gheorghe Hagi, obținea calificarea în optimile Campionatului Mondial din SUA!

A fost o victorie grea, pe o căldură insuportabilă, obținută chiar în fața gazdelor SUA, 1-0 după golul lui Dan Petrescu din minutul 18, venit după pasa lui Florin Răducioiu.

Tricolorii câștigau atunci grupa (după 3-1 cu Columbia și 1-4 cu Elveția în primele două meciuri, deci o victorie la debut urmată de un eșec, precum România de astăzi de la EURO) și se calificau astfel în optimi pentru a scrie istorie în America.

SUA - România 0-1

A marcat: D. Petrescu (18)

Echipa României: Prunea - D. Petrescu, Prodan, Belodedici (89 Mihali), Selymes - D. Munteanu, Lupescu, Gh. Popescu, Hagi, I. Dumitrescu - Răducioiu (84 Gâlcă).

Antrenor: Anghel Iordănescu

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!