VIDEO EXCLUSIV Belgia joacă și pentru România în meciul cu Ucraina! Selecționerul Domenico Tedesco a explicat cum stau lucrurile

Echipa Nationala EURO 2024 Nationala Belgiei nationala Ucrainei EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 12:17
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 12:20

EURO 2024 este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Echipa de fotbal a Belgiei va depune toate eforturile pentru a învinge Ucraina în ultimul meci din grupă, în ciuda faptului că un rezultat de egalitate i-ar fi suficient pentru calificarea în optimile de finală la EURO 2024, a afirmat marţi selecţionerul Domenico Tedesco, informează Reuters.

Grupa E se confruntă cu o situaţie deosebită, în care toate cele patru echipe - România, Slovacia, Belgia şi Ucraina - au acumulat câte trei puncte în primele două etape, iar acum sunt posibile o serie de permutări de locuri în cazul în care Belgia remizează cu Ucraina, iar "'tricolorii" termină la rândul lor la egalitate meciul cu slovacii.

În plus, Ucraina - Belgia este un meci de care poate depinde calificarea României: putem ajunge în optimi și dacă pierdem cu Slovacia, cu condiția ca Belgia să o bată pe Ucraina!

Declarațiile lui Domenico Tedesco, selecționerul Belgiei, înaintea meciului decisiv cu Ucraina

Cu toate acestea, Tedesco a spus că nu există nicio posibilitate ca echipa sa să rămână cu braţele încrucişate şi să se mulţumească cu un singur punct în meciul cu ucrainenii.

"Mergem să câştigăm jocul. Nu putem începe să facem calcule şi să speculăm, vrem să câştigăm acest meci. În ultimele şapte minute de joc, poate că ştim ce vrem să facem pentru a conserva un rezultat, dar de la început nu se pune problema, mergem să câştigăm", a declarat antrenorul în vârstă de 38 de ani la conferinţa de presă, citat de Agerpres.

Tedesco a spus că echipa sa se va asigura că este la curent cu rezultatul celuilalt meci din grupă, la un moment dat în timpul serii.

''Nu este inteligent din partea noastră să nu ştim, dar nu de la început... Trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru şi apoi rezultatul vine automat", a adăugat el.

Meciul dintre Ucraina şi Belgia va fi primul direct din istoria celor două selecţionate. Ambele echipe şi-au revenit după înfrângeri în primele lor meciuri din grupă, reuşind să câştige în etapa a doua, iar Tedesco este conştient de ameninţarea pe care echipa lui Serhi Rebrov a reprezentat-o recent pentru echipele mari.

"Desigur că trebuie să fim încrezători, în mod normal nu există niciun motiv să nu fim încrezători, dar în fotbal nu poţi fi niciodată sigur", a spus Tedesco.

"Suntem siguri că avem nevoie de un meci mare mâine (miercuri) pentru că Ucraina este o echipă mare. Am văzut mai multe meciuri ale lor, nu doar în timpul preliminariilor împotriva Angliei, ci şi aici, la EURO, dar şi înainte de amicalul (n.r. - scor 0-0) împotriva Germaniei - cred că au fost echipa mai bună'', a adăugat el.

Se așteaptă primul gol valabil al lui Romelu Lukaku, după cele trei anulate de VAR

Belgia speră că cel mai bun marcator din istoria sa, Romelu Lukaku, va reuşi să marcheze în sfârşit la EURO 2024, după ce i-au fost anulate până acum trei goluri în urma verificărilor făcute de arbitrajul video (VAR).

Cu toate acestea, colegul său Amadou Onana l-a susţinut pe jucătorul de 31 de ani pentru a trece peste această dezamăgire şi a continua să fie unul dintre liderii echipei.

''Fără golurile lui Romelu din calificări nu ar fi aici, aşa că ştim care este contribuţia sa. El ştie ce înseamnă să joci sub presiune, deci nu sunt îngrijorat. El va fi cheia pe tot parcursul acestui turneu", a afirmat Onana.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!