NEWS ALERT ”Perla” de 12 milioane de euro a lui Hagi, la EURO 2024! A fost anunțat lotul preliminar pentru Campionatul European din Germania

Nemanja Radonjic Academia Hagi Dragan Stojkovic EURO 2024 nationala Serbiei EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 13:21
Data actualizarii: Luni 20 Mai 2024, 13:25

EURO 2024 este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Selecționerul Dragan Stojkovic a anunțat lotul preliminar al Serbiei pentru turneul final al Campionatului European din Germania.

Ca de obicei, și cu șanse mari să fie prezent la EURO 2024, a fost convocat și mijlocașul ofensiv Nemanja Radonjic, în prezent la Mallorca, trecut ca junior pe la Academia Hagi.

Sârbul de 28 de ani a trecut pe la clubul lui Gheorghe Hagi în urmă cu un deceniu și a fost împrumutat în acest an de Torino din Serie A la Mallorca din La Liga.

Serbia se află în Grupa C de la EURO 2024, alături de Slovenia, Danemarca și Anglia.

Nemanja Radonjic a jucat și la Campionatul Mondial din Qatar

Radonjic, mijlocaș ofensiv sau extremă care între 2013 și 2014 a fost legitimat la Academia Hagi, a jucat cu echipa națională și la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar.

Chiar dacă Radonjic, format de Partizan Belgrad, apare în toate sursele ca fost junior la Academia Hagi, asupra acestui transfer au planat ulterior numeroase semne de întrebare.

Puștiul de atunci Nemanja nu a jucat deloc pentru gruparea lui Gheorghe Hagi și a ajuns în Italia, fiind inițial împrumutat de clubul din România la AS Roma și apoi transferat la Empoli, fără să bifeze însă prezențe la primele echipe.

De la Academia Hagi la Olympique Marseille, Hertha Berlin, Benfica Lisabona, Torino și Mallorca

Revenirea în țara natală, unde a jucat mai întâi la Cuckaricki și apoi la Steaua Roșie Belgrad, a însemnat practic startul carierei la nivel înalt pentru fostul junior - cel puțin pe hârtie - al Academiei Hagi: debutul la naționala mare a Serbiei (2017), transferul la Olympique Marseille pentru o sumă de cel puțin 12 milioane de euro (2018), meciurile jucate la Campionatele Mondiale din 2018 și 2022.

De sezoane bune, Radonjic joacă în marile campionate ale Europei, după împrumuturile de la Olympique Marseille la Hertha Berlin și Benfica Lisabona el ajungând la Torino, care l-a împrumutat acum la rândul ei la Mallorca, în La Liga.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!