El poate fi 'talismanul' tricolorilor la EURO 2024: "Are tehnică, forță, simțul porții!"

EURO 2024 denis dragus Leo Grozavu Romania Ucraina EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2024, 07:30
Data actualizarii: Vineri 21 Iunie 2024, 08:50

Leo Grozavu, fostul antrenor al lui Poli Iași, a dezvăluit care este singurul fotbalist de neînlocuit în echipa națională a României. 

Este vorba despre Denis Drăguș, marcator în victoria fără drept de apel a României în fața Ucrainei. 

Leo Grozavu: "Drăguș trebuie să fie pe teren cu Belgia!"

Leo Grozavu a explicat că dinamica, forța și tehnica lui Drăguș îl fac indispensabil pentru selecționata condusă de Edi Iordănescu. Tehnicianul a menționat că, deși există înlocuitori pentru alți jucători cheie, precum Florinel Coman sau Nicolae Stanciu, nu există un înlocuitor adecvat pentru Drăguș în acest moment.

Alături de Drăguș, lotul de atacanți al României pentru EURO 2024 îi include și pe Denis Alibec, Daniel Bîrligea și George Pușcaș.

„Ca antrenor, n-aș spune niciodată așa ceva, dar postura îmi permite acum și zic că e foarte greu, în acest moment, să-l înlocuim pe Drăguș. Dinamica pe care o are, forța, tehnica - e foarte greu să ai un jucător care să-l înlocuiască. Nu îl avem. Nici Pușcaș, nici Alibec nu se pun în slujba echipei la fel ca Drăguș. Să aibă tehnică, viteză, forță, simțul porții - e foarte greu, în acest moment, să găsim un înlocuitor. Iar un atacant pentru echipa națională înseamnă mult.

Pentru Coman îl găsești pe Mihăilă, pentru Stanciu poți să-l găsești pe Hagi, dar Drăguș, la ce am văzut cu Ucraina, este jucătorul care nu poate fi înlocuit. Indiferent de ce se întâmplă, Drăguș trebuie să fie pe teren cu Belgia. Am încredere în staff-ul medical, în staff-ul naționalei, că au toate mijloacele la îndemână să-l recupereze fizic pe Drăguș până la ora jocului cu Belgia”, a declarat Grozavu, conform GSP.

Cifrele lui Denis Drăguș

În sezonul recent încheiat, Denis Drăguș și-a trecut în cont:

  • 42 de meciuri jucate
  • 17 goluri marcate
  • Două pase decisive livrate
  • 3.282 minute prestate pe suprafața de joc
  • O medie de gol la fiecare 194 minute, conform site-urilor de specialitate
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!