VIDEO EXCLUSIV Drăguș, peste Drăgușin? Cea mai obiectivă evaluare din lume îl dă „omul meciului” cu Ucraina

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 18 Iunie 2024, 15:40
Data actualizarii: Marti 18 Iunie 2024, 16:12

Denis Drăguș, considerat cel mai bun jucător de pe teren, în meciul România - Ucraina 3-0, transmis în direct și în exclusivitate de PRO TV și VOYO

Milioane de microbiști și specialiști în fotbal vizitează anual site-ul WhoScored.com, care evaluează prestațiile jucătorilor în baza a două sute de aspecte statistice calculate în timp real. 

Denis Drăguș, „omul meciului” cu Ucraina, potrivit WhoScored

  • Dennis Man, al doilea, iar Nicolae Stanciu și Răzvan Marin ocupă locurile 3 și 4. Drăgușin a fost al 5-lea. 

Notele sunt influențate inclusiv de reușite mai mici, dar care pot avea un efect relevant în timpul unei partide, cum ar fi numărul de dribbling-uri reușite în treimea finală a terenului. 

Echipe de fotbal, instituții mass-media, dar și bookmakeri folosesc rating-urile WhoScored pentru a evalua cu un grad de obiectivitate sporit manierele de joc ale sportivilor. 

Analizând România - Ucraina 3-0, meci desfășurat în prima etapă a Grupei E de la Campionatul European de Fotbal 2024, competiție transmisă în direct și în exclusivitate de PRO TV, Pro Arena și VOYO, WhoScored a ajuns la concluzia că Denis Drăguș a fost cel mai bun fotbalist de pe teren. 

Atacantului român i-a fost acordată nota 8,2, grație golului înscris, a celor patru dribbling-uri - dintre care unul semnat pe contraatacul care a condus la înscrierea golului secund -, dar și a celor 75 de pase completate în proporție de 94%. 

Dennis Man are drept de assist la toate cele trei goluri, în viziunea unora

La polul opus s-a aflat portarul Ucrainei, Andrei Lunin, care a scăzut sub pragul normal de 6, impus de Whoscored, ajungând, la finalul meciului, să aibă o notă de numai 3,8. Lui Lunin i s-au atribuit două erori care au condus la marcare de gol, mai exact la primele două reușite ale țării noastre.

În topul celor mai buni jucători din meciul România - Ucraina s-au mai regăsit Dennis Man, cu nota 8,1 - extrema dreaptă fiind responsabilă pentru două pase de gol, iar anumite voci argumentează că Man a fost, în fapt, autorul a trei assist-uri, șutul lui Răzvan Marin fiind efectuat după o ultimă atingere de minge intenționată a fostului fotbalist de la FCSB. 

Nicolae Stanciu și Răzvan Marin, cu note de 7,9 ocupă locurile 3 și 4, în timp ce locul al cincilea, în ordinea calității prestațiilor analizate de WhoScored îl ocupă Radu Drăgușin, cu o notă de 7,5. 

Drăgușin a câștigat două dueluri aeriene, a avut zece respingeri de minge, dintre care două considerate critice și a trimis 89 de pase în total, cu un procentaj de reușită de 94%, la fel ca Drăguș. 

61,591 de spectatori au fost prezenți la meciul România - Ucraina, câștigat de „tricolori” scor 3-0, în data de 17 iunie 2024.

A fost doar a doua victorie a României în istoria participărilor la Campionatul European de Fotbal. 


Studio EURO 2024: Florin Răducioiu despre Denis Drăguș

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!