OPINIE Îi avem și noi pe Bonucci și Chiellini. Dan Chilom scrie după România - Ucraina 3-0

dan chilom EURO 2024 opinie Romania - Ucraina EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Iunie 2024, 11:45
Data actualizarii: Marti 18 Iunie 2024, 12:04

Meciul România - Ucraina 3-0 a fost transmis în direct de Pro TV și VOYO. 

de Dan Chilom

Încă ne frecăm ochii când ne uităm la rezultatul meciului cu Ucraina. Nu ne vine să credem! A fost o zi unică în istoria fotbalului românesc.

O prestație minunată a băieților noștri din toate punctele de vedere. Absolut toți jucătorii României au făcut un meci mare, un meci de pus în ramă, un meci care intră în istoria fotbalului românesc ca cea mai categorică izbândă la un campionat european sau mondial. 

Dan Chilom scrie despre România - Ucraina 3-0. "Bonucci și Chiellini"

Din punct de vedere tactic, elevii lui Edi Iordănescu au fost impecabili. Au format mereu un grup compact cu care au anihilat aproape toate atacurile ucrainenilor, s-au dublat excelent atunci când mai valoroșii jucători ucrainieni încercau,  în zadar, să penetreze apărarea imperială condusă de Drăgușin și Burcă.

Ceea ce am văzut ieri la cuplul de fundași centrali, am mai văzut doar la Chiellini și Bonucci. O ambiție ieșită din comun, o răutate și o determinare incredibile. Italienii o numesc Grinta, iar Drăgușin știe bine ce înseamnă. 

Mijlocul nostru a reacționat tăios de fiecare dată când a avut ocazia, cu calm și stăpânire de sine. Mijlocul naționalei a avut ieri în sfârșit un lider! Căpitanul nostru a apărut chiar în momentul ideal. Nicolae Stanciu.

A fost meciul lui. Probabil unul dintre cele mai frumoase goluri de la acest european s-a marcat în minutul 29 al partidei România - Ucraina. 

Totul a fost la superlativ ieri, de parcă nu ne venea să credem că acești băieți care remizau cu Lichtenstein acum 10 zile, se pot autodepăși în așa mod încât să se transforme pur și simplu într-o redutabilă echipă, gata să lupte de la egal la egal cu formații mult mai bine cotate. 

Despre Ucraina nu sunt prea multe de spus.

Probabil au fost prea siguri de victorie, nu au pregătit meciul așa cum l-a pregătit Edi și, cu siguranță, au fost surprinși de presingul și determinarea nostră, iar greșelile copilărești pe care le-au făcut jucători bine cotați au venit din prea multă încredere în ei înșiși.

Ucrainienii nu s-au gândit niciun moment că se pot încurca cu România. Ăsta este adevărul!

Suntem în postura de fi aproape calificați, deoarece pentru locul 3 șansele sunt foarte mari, chiar dacă după meciul nostru, Slovacia a produs șocul începutului de turneu, învingând Belgia cu 1-0. 

Nici nu vreau să mă gândesc că România nu iese din această grupă după minunăția de meci făcut ieri, dar totuși îmi este teamă de jocul împotriva Belgiei, pentru că inevitabil,  gândul îmi zboară la fabuloasa victorie din 1994 de la CM din SUA contra Columbiei, scor 3-1, euforia care ne-a cuprins pe toți și corecția aplicată apoi de Elveția care ne-a învins cu un sec 4-1.

Cred și sper totodată că Edi Iordănescu știe să gestioneze mult mai bine valul imens de încredere pe care s-au urcat el, stafful și jucătorii.

Mai bine decât a făcut-o Nea’ Puiu în ‘94 după meciul cu Columbia! Iar de data asta să rămânem cu picioarele pe pământ și ancorați în realitatea Grupei E, care este departe de a se fi terminat. 

Despre suporteri? Incredibili! Poate cea mai frumoasă atmosferă de până acum din Germania. Le-am arătat tuturor că România e acolo unde merită. România este din nou acolo printre cei mai buni! 

Mulțumim jucătorilor naționalei, antrenorilor și suporterilor pentru că au scris una dintre cele mai frumoase pagini din istoria fotbalului românesc.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!