Suarez încinge spiritele înainte de Uruguay - Ghana. Ce a spus despre eliminarea africanilor de la CM 2010

Luis Suarez Campionatul Mondial CM 2010 qatar 2022 Uruguay - Ghana CM 2022
Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 01 Decembrie 2022, 14:20
Data actualizarii: Joi 01 Decembrie 2022, 14:20

Uruguay a terminat pe locul patru la Mondialul din 2010.

La Campionatul Mondial din 2010, organizat în Africa de Sud, Luis Suarez a oprit în mod intenționat o minge cu mâna în optimile de finală cu Ghana și a văzut cartonașul roșu direct. Actul „eroic” al uruguayanului a dus la un penalty, ratat de Asamoah, trimițând, în acest sens, naționala sud-americană în următoarea fază eliminatorie.

După 12 ani, Luis Suarez a fost întrebat la Campionatul Mondial din Qatar despre incidentul din Africa de Sud și a explicat motivul pentru care nu și-a cerut scuze pentru episodul respectiv.


„În primă fază, nu mi-am cerut scuze pentru asta. Îmi asum hențul, dar jucătorul Ghanei a ratat penalty-ul, nu eu. Poate mă scuz atunci când accidentez un jucător, dar în situația asta, îmi asum cartonașul roșu, arbitrul dictează penalty, deci nu e greșeala mea”, a spus Luis Suarez, potrivit Daily Mail.

Uruguay la CM 2022

Sud-americanii nu au câștigat niciun meci până acum la Mondialul din Qatar. Uruguay a remiza cu Coreea de Sud, 0-0, și a pierdut cu portugalia, 0-2, în primele două partide ale grupelor. Ultimul meci pe care naționonala sud-americană îl va disputa în cadrul grupelor va fi cu Ghana vineri, 2 decembrie, de la ora 17:00. Singura dată când cele două s-au întâlnit a fost la Mondialul din 2010 (2-1 pentru Uruguay).

Lotul Uruguayului la CM 2022 

  • Selecționer - Gareth Southgate

Portari - Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Fundași - Harry Maguire (Manchester United), Eric Dier (Tottenham), John Stones, Kyle Walker (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Conor Coady (Everton), Ben White (Arsenal), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Luke Shaw (Manchester United)

Mijlocași - Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Mount, Conor Gallagher (Chelsea), Declan Rice (West Ham), Jordan Henderson (Liverpool), Kalvin Phillips (Manchester City)

Atacanți - James Maddison (Leicester), Phil Foden, Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle), Marcus Rashford (Manchester United)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!