Hansi Flick Germania CM 2022

„Suntem în situația asta din cauza noastră!” Hansi Flick, fără rețineri înainte de meciul decisiv de la Mondial 

Germania joacă cu Costa Rica în ultima etapă a grupelor de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 01 Decembrie 2022, 13:57
Data actualizarii: Joi 01 Decembrie 2022, 14:01

Nemții sunt obligați să câștige meciul cu Costa Rica, dar depind și de rezultatul meciului dintre Spania și Japonia pentru a se califica în optimi. Germania a pierdut meciul cu Japonia, scor 1-2, și a remizat cu Spania, scor 1-1, având un singur punct în grupă. 

Hansi Flick a susținut conferința de presă premegătoare meciului cu Costa Rica, prefațând ultima partidă a grupelor pentru naționala sa. Selecționerul și-a analizat oponentul și a punctat că Germania a ajuns într-o astfel de situație delicată din cauza ei. 

Hansi Flick: „Nu am jucat bine!” 

„Ne aflăm în situația asta din cauza noastră, pentru că nu am jucat bine. Acum trebuie să răspundem, e responsabilitatea noastră să oferim 100%. Nu voi spune că vom marca opt goluri, ar fi lipsă de respect. Meciul nostru va depinde, de asemenea, de rezultatul din celălalt meci. 

Presupun că cei din Costa Rica se vor apăra așa cum au făcut în meciul cu Japonia. Nu depinde doar de noi, simțim presiune în competiția asta și uneori asta poate ajuta. Va fi important să găsim o soluție pentru asta”, a declarat Hansi Flick la conferința de presă conform as.com

Ce a spus selecționerul Germaniei despre posibila plecare de la națională 

Continuitatea tehnicianului ar putea depinde de prestația echipei la Campionatul Mondial, însă Flick rămâne precaut în declarațiile sale.

„Sunt o persoană optimistă, nu mă gândesc la posibilități în cazul în care suntem eliminați. Eu nu pot confirma din partea mea. Nu știu ce se va întâmpla, am contract până în 2024, urmează și Campionatul European acasă, în Germania. 

Trebuie să așteptăm. Vom aborda meciul cu intenția de a marca ritmul de la început, cu presiune. Va fi dificil împotriva unei echipe care e atât de defensivă. Trebuie să arătăm aceeași atitudine ca în meciul cu Spania”, a adăugat antrenorul. 

Meciul va fi condus de la centru de o femeie, în premieră la Campionatul Mondial masculin, Stephanie Frappart fiind cea delegată. Hansi Flick și-a arătat încrederea în acest sens: „Am încredere în arbitră la 100%. Merită să fie aici, avem mult chef de joc și sper să aibă și ea. Sunt sigur că se va descurca foarte bine”. 

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!