spania - germania Campionatul Mondial de Fotbal Campionatul Mondial Qatar 2022 Mesut Ozil protest Germania CM 2022

FOTO Spania - Germania, marcat de protestul nemților împotriva discriminării. Ce au făcut suporterii qatarezi a făcut înconjurul lumii

Spania și Germania s-au întâlnit în meciul vedetă al grupelor Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 22:36
Data actualizarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 23:05

În primul meci jucat la turneul final, înfrângerea cu Japonia, jucătorii nemți au apelat la o formă de protest împotriva interzicerii folosirii banderolei de căpitan cu însemnele curcubeului. 

Înaintea fluierului de start, la momentul pozei de grup, jucătorii Germaniei au protestat împotriva deciziei FIFA și au stat cu mâinile la gură.

"Am vrut să folosim banderola de căpitan pentru a susține valorile pe care naționala Germaniei le apreciază: diversitate și respect mutual. Împreună cu alte națiuni vrem să ne fie auzită vocea", s-a arătat în comunicatul transmis de nemți. 

FOTO | Răspunsul suporterilor qatarezi la protestul nemților

În tribunele stadionului Al Bayt, la meciul Spania - Germania, o parte dintre spectatorii qatarezi s-au îmbrăcat în haine tradiționale și au afișat imagini cu chipul lui Mesut Ozil făcând cu ochiul, ca un răspuns pentru protestul jucătorilor nemți în partida cu Japonia. 

În 2018, atunci când și-a anunțat retragerea de la echipa națională a Germaniei, Mesut Ozil a dezvăluit că a fost abuzat rasial de fanii germani după ce a fost publicată o imagine în care apărea cu Recep Erdogan, președintele Turciei.

"Ce m-a deranjat cel mai mult în ultimele două luni a fost felul incorect în care am fost tratat de Federație, în special de preşedintele Reinhard Grindel. După apariţia fotografiei cu preşedintele Erdogan, Joachim Low mi-a cerut să îmi întrerup vacanţa şi să merg la Berlin pentru a face o declaraţie comună, ca să se pună capăt speculaţiilor. Prietenilor mei Lukas Podolski şi Miroslav Klose nu li se spune niciodată că sunt german-polonezi. De ce sunt eu german-turc? Pentru că este vorba de Turcia? Pentru că sunt musulman? M-am născut şi am studiat în Germania, de ce nu acceptă oamenii să sunt german?", a declarat Ozil la momentul respectiv. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!