Olivier Giroud Nationala Frantei qatar 2022 CM 2022

Giroud, după recordul absolut la naționala Franței: „Abia atunci va fi o sursă de mândrie!”

Franța se va duela cu Anglia în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar.

Vali Andronescu
Data publicarii: Marti 06 Decembrie 2022, 18:10
Data actualizarii: Marti 06 Decembrie 2022, 18:08
Din articol

Odată cu golurile înscrise în acest Campionat Mondial, Olivier Giroud a devenit cel mai bun marcator din toate timpurile pentru „Cocoșul galic”. Francezul l-a depășit, astfel, pe Thierry Henry, care a înscris 51 de goluri în 123 de selecții. Giroud are 52 de reușite în 116 convocări, iar lista nu s-a oprit aici. Atacantul mai poate marca și în sferturile de finală ale Franței de la Mondial (vs Anglia).


„Recordul în mod inevitabil îmi amintește de toți anii care au trecut, 11 ani de urcușuri și coborâșuri, dar cel mai important lucru e să ofer un exemplu bun pentru tineri, în viața de zi cu zi. Pentru jucătorii care vor să evolueze, să aibă mai multă încredere în echipa lor. Am ajuns la națională la 25 de ani și dacă așa pot fi un exemplu pentru cineva care are o carieră atipică, atunci ar fi o sursă de mândrie”, a spus Giroud despre recordul obținut, potrivit Tuttomercatoweb.


Giroud și-a făcut debutul la națională la vârsta de 25 de ani, o lună și 12 zile, în data de 11 noiembrie 2011, când francezii au învins Statele Unite ale Americii într-un amical, scor 1-0. Giroud a fost antrenat de-a lungul anilor doar de doi selecționeri la reprezentativa de fotbal a țării: Laurent Blanc, care a fost la cârma naționalei între 2010 și 2012, respectiv Didier Deschamps, care a preluat „Cocoșul galic” în 2012 la care încă se află și în prezent.

Mondialul din Qatar

Olanda - SUA (3-1), Argentina - Australia (2-1), Japonia - Croația (1-1 / 1-3 d.l.d.), Brazilia - Coreea de Sud (4-1), Anglia - Senegal (3-0), Franța - Polonia (4-1), Maroc - Spania și Portugalia - Elveția sunt meciurile de la CM 2022 din optimi.

Olanda, Anglia, Argentina, Franța, Japonia, Maroc, Brazilia și Portugalia sunt naționalele care au reușit să se califice în optimile de finală ale Mondialului de pe prima poziție. Qatar este prima națională care găzduiește un Campionat Mondial și pierde toate meciurile din grupă. Qatarezii au strâns un golaveraj de -6, marcând un singur gol.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!