S-a retras de la națională imediat după Spania - Franța: "Un exemplu de seriozitate, longevitate și profesionalism"

Franta Olivier Giroud Spania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Iulie 2024, 10:42
Data actualizarii: Miercuri 10 Iulie 2024, 10:42

Franța a părăsit EURO 2024 în faza semifinalelor, după 1-2 contra Spaniei, la Munchen.

Meciul din semifinalele EURO 2024 a fost ultimul din carieră pentru Olivier Giroud la naționala Franței. Golgheterul all-time al primei reprezentative a anunțat încă de dinaintea startului turneului final că va fi ultima competiție la care va participa, ulterior urmând să le facă loc tinerilor.

Olivier Giroud a jucat ultimul meci la naționala Franței

Giroud a evoluat foarte puțin la EURO 2024. A fost introdus pe final în meciurile cu Austria, Olanda, Polonia și Spania, iar la duelurile cu Belgia și Portugalia a fost rezervă neutilizată.

La finalul meciului cu Spania, Didier Deschamps, selecționerul Franței, a ținut să îi transmită un mesaj ultimului supraviețuitor de la debutul său pe banca tehnică.

"Giroud este dezamăgit, la fel ca ceilalți jucători. Olivier a fost cu noi de la începutul mandatului meu, era ultimul rămas. A fost la meciul cu Uruguay, de la Le Havre, din 2012. 

A avut și el perioade dificile, când nu era prea eficient, însă acest lucru nu ne-a împiedicat să devenim campioni mondiali. În timp a devenit cel mai bun marcator al nostru. Giroud este un exemplu de longevitate, seriozitate și profesionalism.

A jucat puțin la acest Campionat European și ar fi fost bine dacă și-ar fi încheiat cariera la echipa națională cu o finală, duminică. Vreau să îl felicit și să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut", a spus Didier Deschamps.

Giroud a debutat la naționala Franței în 2011, iar în cei 13 ani la prima reprezentativă a marcat 57 de goluri în 137 de meciuri. Atacantul a cucerit titlul mondial în 2018.

În această vară, Olivier Giroud și-a încheiat contractul cu AC Milan, iar acum se va alătura lui Los Angeles FC, club din MLS.

VIDEO Rezumat Spania - Franța 2-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!