Pierluigi Collina Campionatul Mondial qatar 2022 CM 2022

Collina a dezvăluit motivul pentru care se dau atât de multe minute de prelungire la CM 2022. Ce a punctat președintele arbitrilor

Anglia - Iran (6-2) a beneficiat de 27 minute de prelungire.

Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 01 Decembrie 2022, 15:42
Data actualizarii: Joi 01 Decembrie 2022, 15:40

Campionatul Mondial din 2022 a fost pe de o parte special, că a fost organizat în Qatar, iar pe de altă parte, pentru că s-a cronometrat fiecare timp scurs și nejucat în meciurile din competiție, adăugat la final în minutele de prelungire.

În Anglia - Iran, spre exemplu, prima repriză a ajuns la 14 minute de prelungire, iar partea a doua a partidei a ajuns la 13 minute de prelungire, oferind un total de 27 de minute jucate în plus de cele două naționale.

Ce a spus Pierluigi Collina

Șeful Comisiei de Arbitri FIFA, Pierluigi Collina, de altfel fost mare central care a dirijat trei meciuri la Mondialul din Japonia / Coreea de Sud și două la cel din Franța, a venit și cu o explicație vizavi de acest aspect.

Collina, care face delegările și încă nu i-a oferit românului Istvan Kovacs un joc la centru, ci doar ca al patrulea oficial, a precizat că oamenii vor să vadă cât mai mult fotbal și că toate prelungirile sunt juste.


„Problema meciurilor cu mai puțin de 50 minute de jucat e ceva ce s-a tot întâmplat până acum. Oamenii vor să se uite la fotbal, la cât mai mult fotbal. Nouă, FIFA și Asociația Internațională de Fotbal, ne-a tot fost cerut să facem ceva în privința asta.

(n.r. despre Anglia - Iran) Portarul Iranului s-a accidentat și a fost tratat pentru 11 minute, iar un englez, la fel, pentru trei minute. 14 din 23 de minute s-au folosit pentru îngrijirile medicale. Și trebuie să reamintim că s-au marcat opt goluri, cu tot cu celebrările și amânarea restartului, din cauza analizei VAR. Au fost multe incidente care au cauzat un număr atât de mare de prelungiri”, a spus Pierluigi Collina, potrivit FIFA.com.

Mondialul din Qatar

Campionatul Mondial din Qatar a debutat pe 20 noiembrie cu partida dintre țara gazdă și Ecuador, care s-a terminat 0-2. Totodată, qatarezii au intrat în istorie pentru faptul că au fost prima națională care a pierdut un Mondial și că au fost eliminați fără să obțină vreun punct.

Se știu deja și primele meciuri din optimi: Olanda - SUA, Argentina - Australia, Anglia - Senegal și Franța - Polonia. Restul confruntărilor se vor afla după ce se va termina ultima etapă din cadrul grupelor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!