Istvan Kovacs Campionatul Mondial Campionatul Mondial Qatar 2022 Pierluigi Collina CM 2022

Istvan Kovacs, doar al patrulea arbitru la Campionatul Mondial? Pierluigi Collina a dezvăluit criteriile de delegare 

Istvan Kovacs a ajuna la al șaselea ca al patrulea arbitru la Campionatul Mondial din Qatar, fără a conduce vreun meci de la turneul final.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 13:36
Data actualizarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 13:37

FIFA a anunțat că Istvan Kovacs (38 ani) va fi al patrulea oficial și la meciul dintre Arabia Saudită și Mexic, programat miercuri seară, de la ora 21:00, în cadrul grupei C de la Cupa Mondială, LIVE TEXT pe www.sport.ro

Până acum, la această ediție a Campionatului Mondial, Istvan Kovacs a mai fost rezervă la meciurile Qatar - Ecuador 0-2, Uruguay - Coreea de Sud 0-0, Argentina - Mexic 2-0, Spania - Germania 1-1 și Senegal - Ecuador (azi, 29 noiembrie, de la 17:00). La toate partidele, românul a fost desemnat al patrulea oficial.

Pierluigi Collina a lămurit delegările de la Campionatul Mondial din Qatar

În timp ce Istvan Kovacs a primit al șaselea meci ca arbitru de rezervă, alți „centrali” au condus deja două meciuri la Campionatul Mondial. Iar Pierluigi Collina (62 ani), șeful arbitrilor de la UEFA, a precizat că fiecare delegare se face pe baza prestației de la antrenament și de la partidele oficiale. 

„La fel ca în cazul jucătorilor, evaluarea arbitrilor este o combinație între munca de la antrenament și performanțele lor de pe teren, în timpul meciurilor. Fiecare nominalizare va fi făcută cu mare grijă pentru a încerca să găsim de fiecare dată cele mai bune echipe de arbitri”, a declarat Pierluigi Collina pentru L'Équipe.

Marius Avram e încrezător că Istvan Kovacs va arbitra la Campionatul Mondial din Qatar 

„Să știți că nu este singurul nume mare dintre arbitrii internaționali care nu au primit meciuri la centru până acum, o să vă dau exemplu pe Danny Makkelie, pe care îl cunoaștem cu toții și este arbitru de TOP în Europa, în primii 5, dacă nu este considerat chiar cel mai bun, care nu a avut niciun meci, mai sunt arbitrii englezi care sunt prezenți la Campionatul Mondial, dar care nu au primit niciun meci până acum.

Nu știu care este strategia lui Colina sau cum își face el delegările, ca să nu zic politic, pentru că încearcă să nu-i delege pe arbitrii de pe un anumit continent la echipele din același continent, cel puțin la această fază, pentru a avea o distribuție cât mai bună, dar eu sper cât de repede să-l vedem la centru pe Kovacs.

La campionatele Mondiale precedente am mai avut arbitrii care nu au primit niciun meci și au fost doar rezervă, dar aceștia nu au fost chemați cu toată brigada. De această dată arbitrii au fost chemați cu arbitrii asistenți după ei.  Eu asta sper, ca Istvan Kovacs să nu fi fost chemat doar ca arbitru de rezervă, văzând și alți arbitrii și unii cu nume mari n-au fost delegați.

Concluzia mea este că lucrurile nu sunt finale și nu a fost chemat doar să fie rezervă. Mă aștept să primească și el un meci la centru”, a spus Marius Avram, potrivit Sport Total.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!