Real Madrid fc barcelona LaLiga Spania

Real Madrid şi FC Barcelona, unite pentru a boicota Adunarea generală a LaLiga: „E ilegal!” Evenimentul are loc în Dubai 

FC Barcelona şi Real Madrid şi-au exprimat refuzul de a lua parte la Adunarea generală a Ligii spaniole fotbal, prevăzută pe 7 decembrie la Dubai, informează AFP.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 01 Decembrie 2022, 15:02
Data actualizarii: Joi 01 Decembrie 2022, 15:04

Real "nu va trimite niciun reprezentat la Dubai", iar clubul catalan "nu va participa" la această Adunare generală extraordinară, convocată de urgenţă de La Liga, au informat cele două cluburi emblematice ale campionatului Spaniei.

Planificată în Emiratele Arabe Unite, aceasta adunare urmează să discute modificările aduse regulilor şi statutelor campionatului spaniol.

Clubul madrilen consideră că este "ilegal" să chemi cluburile "la peste 5.000 de km de sediul La Liga" şi "complet nepotrivit şi profund inconsecvent ca La Liga să efectueze astfel de cheltuieli financiare".

Barca, care mai crede că acest eveniment "ar putea avea loc la sediul La Liga", a apreciat la fel ca şi rivala sa madrilenă că această convocare, trimisă pe 25 noiembrie, a fost precipitată.

Modificările regulamentare care vor fi discutate acolo "necesită o dezbatere prealabilă mai mare şi o analiză mai aprofundată şi mai participativă", a criticat gruparea "blaugrana".

Cele mai de succes şi mai bogate cluburi din liga spaniolă şi-au unit forţele recent pe mai multe probleme tensionate şi dezacorduri cu La Liga.

Real şi Barca apără în continuare, alături de clubul italian Juventus Torino, proiectul Superligii, al cărei scop este să facă concurenţă Ligii Campionilor, dar care a fost respins anul trecut, în special de La Liga.

La sfârşitul lunii octombrie, aproape toate echipele spaniole din prima şi a doua divizie au ameninţat că vor face grevă împotriva unui proiect de lege de care, dacă va fi adoptat, va aduce beneficii doar marilor cluburi precum Barca şi Real.

AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!