Davide Rebellin Accident rutier Ciclism decedat Giro d Italia Ciclism

Cunoscut ciclist italian, decedat după ce a fost lovit de un camion

Poliția caută șoferul și investighează circumstanțele desfășurării accidentului.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 01 Decembrie 2022, 21:21
Data actualizarii: Joi 01 Decembrie 2022, 20:59

Ciclistul italian Davide Rebellin (51 de ani) a decedat pe raza localității Montebello Vicentino, după ce a fost acroșat de un camion, în timp ce se antrena în apropiere de orașul Vicenza, regiunea Veneto. Șoferul nu a oprit după coliziune și poliția încearcă să refacă firul accidentului și să-l identifice pe cel vinovat de moartea sportivului. 

A avut un an 2004 de vis, cu trei clasice câștigate

Acesta a concurat timp de trei decenii, înainte să se retragă oficial din activitate, în 2022. În anul 2004, Rebellin a câștigat cursele Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne și Liege-Bastogne-Liege, unele dintre cele mai cunoscute one-day clasics din calendarul UCI. El a mai avut victorii de etapă în Paris-Nice, Tirreno–Adriatico și Giro d'Italia și a avut peste 50 de clasări în top 10 în UCI Road World Cup și clasicele UCI ProTour, câștigând Turul Ciclist Al Sibiului, în 2013. El a participa și la Turul Ciclist al României, cu ultima sa echipă, Work Service - Marchiol - Dynatek. Cariera sa profesionistă s-a desfășurat între 1992 și 2022, concurând pentru 14 echipe, printre care Francaise des Jeux, Team Polti, Liquigas-Plata și Gerolsteiner

A fost suspendat doi ani pentru dopaj

În 2008, el a primit o suspendare de doi ani, după ce a fost testat pozitiv cu EPO CERA la Jocurile Olimpice de la Beijing, unde terminase pe locul secund în proba de șosea. Tot atunci a mai fost suspendat și Stefan Schumacher, iar medaliile au fost câștigate de Samu Sanchez (Spania), Fabian Cancellara (Elveția) și Alexandr Kolobnev (Rusia), după ce italianul a pierdut apelul făcut la TAS. Un an mai târziu, Comitetul Olimpic Italian a făcut plângere penală, cerând daune de 500.000 de euro și un an de închisoare pentru Rebellin. În 2015, un tribunal din Padova a hotărât ca ciclistul să fie achitat definitiv în acest caz și să scape și de acuzația de evaziune fiscală.  

Foto - Work Service Cycling (FB)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!