Povestea portarului care a părăsit Sevilla din cauza problemelor mentale: "Mă simțeam fără viață, nu eram eu însumi"

Yassine Bounou Europa League Sevilla Campionate externe
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 13 Aprilie 2024, 23:18
Data actualizarii: Sambata 13 Aprilie 2024, 23:31

Yassine Bounou tocmai a câștigat Supercupa Arabiei Saudite cu noul său club, Al Hilal.

Portarul nu s-a oprit din a câștiga trofee, încă de când o făcea purtând tricoul Sevillei. Bounou a vorbit deschis despre ultimul său an în La Liga și despre problemele întâmpinate pe parcursul aventurii sale în Spania.

"Nu eram bine, nu eram eu însumi." 

"Începusem al doilea sezon la echipă cu probleme grave de familie. A trebuit să-mi adun forțele, dar nu am putut, emoțional puteam să rămân aici. Aveam nevoie de o schimbare pentru sănătatea mea mentală," a declarat portarul marocan, conform Marca.

Bounou: "Mă simțeam fără viață"

O plecare care i-a adus Sevillei 21 de milioane de euro a venit în cele din urmă, după ce echipa din Spania a pierdut în finala Supercupei Europene la loviturile de departajare, împotriva celor de la Manchester City, scor 1-1 (5-3 d.p)

Cu doar câteva luni mai devreme, în altă finală la ce s-a decis la loviturile de departajare, Bounou devenise eroul clubului împotriva Romei în Budapesta, în finala Europa League. Cu toate acestea, portarul își amintește cu amărăciune ce a trăit în ultimul său an pe Sánchez-Pizjuán.

"Nu poți sta undeva știind că nu este locul tău. Mă simțeam fără viață. Mergeam la antrenament, îmi scoteam câinele la plimbare, o siestă și ma gândeam la antrenamentul din ziua următoare."

"Când am văzut că nu mai aveam energia să dau totul pentru club, s-a ivit oportunitatea să plec. Dacă aș fi rămas, prestațiile mele nu ar mai fi fost aceeași,"

"Așa e dragostea pentru un club, este mai bine să nu fii acolo atunci când nu îi poți oferi tot ce poți și ce are nevoie"  a adăugat marocanul.

Bounou: "Nu vom lăsa niciodată Sevilla să se afunde"

Pentru că Sevilla i-a oferit tot portarului, la fel cum și el a făcut pentru clubul andaluz, portarul devenise o adevărată vedetă a clubului. 

"Tot ce mi-au dat ei a fost incredibil, voi păstra asta pentru totdeauna. Îi iubesc foarte mult și aici au și vor avea un frate care iubește Sevilla la fel de mult ca ei. Atâta timp cât suntem aici, nu vom lăsa niciodată Sevilla să se afunde într-un fel sau altul." a concis semifinalistul Cupei Mondiale din 2022.

Cifrele lui Bounou

În acest sezon, Yassine Bounou a strâns:

  • 34 de meciuri în tricoul lui Al Hilal
  • 19 partide fără gol primit
  • 3,195 de minute jucate
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!