Schimbări uriașe la Sevilla! Antrenor demis și contract pe viață unui jucător

Jesus Navas Jose Maria del Nido Carrasco Quique Sanchez Flores Sevilla Spania
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 16:14
Data actualizarii: Luni 20 Mai 2024, 16:15

Sevilla a confirmat că antrenorul Quique Sanchez Flores va părăsi clubul la sfârșitul sezonului și că echipa dorește să îl păstreze pe căpitanul ce era pe pas de plecare, Jesús Navas.

Sevilla se află pe locul 12 în La Liga, deși atunci când tehnicianul Sanchez Flores a fost numit în decembrie, echipa lupta pentru evitarea retrogradării, când era pe locul 16.

Contractul lui  Flores urma să expire în iunie 2025, dar președintele Sevillei, Jose Maria del Nido Carrasco, a declarat că ambele părți au convenit ca antrenorul să plece.

„Vreau să îi mulțumesc, clubul se afla într-o situație foarte dificilă și el a fost capabil să îl redreseze  prin multe ore de muncă,” a spus președintele la o conferință de presă sâmbătă.

„A realizat un obiectiv care, deși ne doare să o spunem, era dificil,” a continuat președintele.

Controverse și clarificări

Joi, clubul a anunțat că deținătorul recordului de apariții, Jesús Navas, va părăsi echipa la sfârșitul sezonului. Ulterior, Navas a publicat vineri târziu pe rețelele de socializare o declarație în care critica Sevilla.

Fotbalistul în vârstă de 38 de ani a declarat că nu a „primit niciun apel” de la club în ceea ce privește reînnoirea contractului său, care expira în iunie.

Inițial, Navas a negat că ar fi ajuns la un acord pentru a juca în altă parte și a spus că dorește să se concentreze „cu trup și suflet” pe a juca pentru Spania la Euro 2024, dacă va fi selectat.

„Trebuie să fi fost o neînțelegere pentru care îmi voi asuma responsabilitatea, deoarece știu că Jesús suferă mult,” a spus președintele Sevillei.

„Dacă stau cu Jesús un minut, vom schimba situația. De aici, îi ofer un contract pe viață, astfel încât să poată juca aici cât timp dorește și, ulterior, să lucreze aici în orice rol își dorește, deoarece merită să fie la Sevilla atât timp cât dorește. Dacă decide să rămână la decizia sa, o voi respecta,” a concluzionat, conform SportStar.

Jesus Navas, contract pe viață cu Sevilla

Potrivit arhicunoscutului jurnalist sportiv Fabrizio Romano, Jesus Navas, căpitanul emblematic al clubului Sevilla FC, într-o întorsătură dramatică de situație, ar fi semnat un contract pe viață cu Sevilla după ce a discutat cu președintele clubului, Jose Maria del Nido Carrasco.

Detalii cheie ale Contractului pe viață al lui Navas:

  • Angajament pe viață: Navas va rămâne la Sevilla până în decembrie, după care poate să treacă în orice rol din cadrul clubului.
  • Nu va fi plătit: De acum până în decembrie, Navas va juca fără salariu, veniturile sale fiind donate fundației Sevilla.

 "Mă simt obligat să subliniez poziția clubului față de Jesús. Nu mi-ar trece prin minte, ca persoană, ca fan al Sevilliei sau ca președinte, să mă confrunt cu cea mai mare legendă a clubului. Acest stadion chiar poartă numele lui. De aici, îi ofer un contract pe viață pentru a juca aici cât timp dorește și apoi să lucreze în orice capacitate își dorește", a declarat Jose Maria del Nido Carrasco, președintele clubului, conform sursei citate.

"N-am ezitat o secundă să accept propunerea primită de la președinte. Da, vreau să mă retrag aici. Dar până atunci, vreau să mai joc pentru Sevilla. Apoi voi continua să fiu legat de clubul de care sunt îndrăgostit.

Dorința mea, așa cum i-am transmis și președintelui, este să continui să joc până în decembrie.

Încă un lucru. În următoarele luni, ultimele ca fotbalist pentru mine, nu voi primi salariul trecut în contract, ci îl voi dona unei fundații.

A fost decizia mea și am comunicat-o clubului. Fanii știu toate detaliile și voi lăsa transparența să prevaleze", a transmis Navas. 

Cifrele lui Jesus Navas

Pe de-alungul carierei sale frumoase în tricoul Sevillei, spaniolul și-a trecut în cont:

  • 686 de meciuri jucate
  • 37 de goluri marcate
  • 119 pase decisive livrate
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!