FIFA european premier league Gianni Infantino Campionate externe Decizia de ULTIMA ORA luata de FIFA in legatura cu liga GIGANT de 6 miliarde de dolari! Ce risca fotbalistii care vor juca in European Premier League

Decizia de ULTIMA ORA luata de FIFA in legatura cu liga GIGANT de 6 miliarde de dolari! Ce risca fotbalistii care vor juca in European Premier League

FIFA a luat o decizie in ceea ce priveste competitia European Premier League, in care ar fi trebuit sa joace marile puteri ale Europei. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Ianuarie 2021, 17:20
Data actualizarii: Joi 21 Ianuarie 2021, 17:24

Reprezentantii forului international au anuntat ca liga 'gigantilor' nu va fi recunoscuta si au amenintat ca jucatorii care vor evolua in aceasta competitie ar putea sa fie descalificati de la turneele internationale deja existente, cum ar fi Campionatul European sau Cupa Mondiala, Liga Campionilor ori Europa League. 

In comunicatul emis de FIFA se arata ca nici forul mondial si nici vreuna dintre cele 6 confederatii nu vor recunoaste competitia. 

"Principiile universale ale meritului sportiv, solidaritatii, promovarii si retrogradarii si subsidiaritatii sunt baza piramidei fotbalului care asigura succesul global al fotbalului si, ca atare, sunt consacrate in statutele FIFA si ale confederatiei.

Fotbalul are o istorie lunga si de succes datorita acestor principii. Participarea la competitii mondiale si continentale trebuie intotdeauna castigata pe teren", au adaugat oficialii FIFA. 

European Premier League este o superliga despre care initial s-a spus ca este proiectata de FIFA, pe baza unei retete financiare fara egal. Conform primelor informatii aparute in presa, bugetul competitiei se ridica la 6 miliarde de dolari. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!