Campionate externe

Coutinho și Gerrard, din nou împreună! Barcelona a anunțat oficial transferul mijlocașului brazilian 

Philippe Coutinho (29 ani) se întoarce în Premier League, la 4 ani de la transferul său pentru Barcelona. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 07 Ianuarie 2022, 10:56
Data actualizarii: Vineri 07 Ianuarie 2022, 11:38

11:35 Barcelona a anunțat oficial împrumutul lui Coutinho la Aston Villa. 


Barcelona și Aston Villa au ajuns la un acord pentru împrumutul lui Philippe Coutinho până la finalul sezonului, informează cotidianul SPORT. Anunțul oficial urmează să fie făcut în cursul zilei de vineri.

Catalanii au încercat să obțină un împrumut care se putea prelungi până în iunie 2023, adică până la finalul contractului, însă s-a optat pentru împrumut până la finalul sezonului, cu opțiune de cumpărare care nu este obligatorie. Coutinho a fost adus la insistențele lui Steven Gerrard, actualul antrenor al lui Villa, care a fost coechipier cu brazilianul la Liverpool. 

Împrumutul lui Coutinho le permite catalanilor să îl înscrie pe Ferran Torres, dat fiind faptul că au 'scăpat' de unul dintre salariile mari ale lotului. 

Philippe Coutinho, cel mai scump transfer din istoria Barcelonei

Mijlocașul brazilian a ajuns pe Camp Nou în ianuarie 2018, atunci când catalanii au plătit în jurul sumei de 167 de milioane de euro în schimbul său, fiind și cel mai scump transfer din istoria clubului. Cu toate astea, talentatul fotbalist nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor, randamentul său fiind mult sub medie. 

Astfel, în 2019 a fost împrumutat la Bayern, acolo unde a câștigat și Champions League, după semifinala umilitoare Barcelona - Bayern Munchen 2-8, însă bavarezii nu au dorit să activeze clauza de cumpărare, astfel că a revenit pe Camp Nou. 

Mai mult accidentat în ultimul timp, Coutinho a bifat doar 16 meciuri în acest sezon, timp în care a înscris și două goluri. În total, brazilianul a strâns 106 meciuri în tricoul Barcelonei și 25 de goluri înscrise. 

Modifică setările cookies