Declinul incredibil al lui Philippe Coutinho! Cât a ajuns să valoreze cel mai scump transfer din istoria catalanilor

Philippe Coutinho fc barcelona Spania Philippe Coutinho
Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 22:07
Data actualizarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 22:33

În ianuarie 2018, FC Barcelona plătea 150 de milioane de euro în schimbul lui Philippe Coutinho.

Mijlocașul brazilian era adus după cinci ani de excepție pe Anfield, fiind unul dintre cei mai importanți fotbaliști ofensivi ai echipei ce au precedat era Salah-Mane. Fotbalistul confirmase însă încă din începutul carierei sale.

Crescut de Vasco da Gama, pentru care a evoluat în 19 partide, reușind un gol, Coutinho a fost adus de Inter în 2008, fiind văzut drept un viitor super-star al fotbalului mondial. Adaptarea la Inter nu a fost una simplă, el fiind împrumutat timp de doi ani la Vasco da Gama imediat după transfer.

  • Philippe Coutinho

Mai apoi, în 2012, Inter îl ceda iarăși, la Espanyol, în Spania. Pentru echipa din Barcelona, Coutinho a jucat 16 meciuri, reușind cinci goluri. La Inter a prins un loc în teren de 47 de ori, având în palmares 5 goluri și 4 pase de gl pentru echipa de pe San Siro.

Mai apoi, Inter îl ceda la Liverpool în ianuarie 2013, pentru 13 milioane de eruo. Avea însă să fie mutarea carierei pentru Coutinho, care evolua timp de cinci ani în Anglia, perioadă în care evolua în 201 goluri, punctând de 54 de ori și oferind alte 45 de pase de gol.

În 2018, acesta a refuzat să mai evolueze la Liverpool și a forțat transferul la FC Barcelona. Catalanii achitau 150 de milioane de euro în schimbul lui, însă de atunci a început declinul.

Văzut drept un mare star al echipei, Coutinho a dezamăgit pe Camp Nou. La momentul transferului, cota lui, conform transfermarkt, era de 90 de milioane de euro, iar câteva luni mai târziu aceasta urca până la 150 de milioane de euro.

Mai apoi, a urmat potopul. Evoluțiile au devenit din ce în ce mai slabe, iar forma slabă l-a făcut pe acesta să accepte un împrumut la Bayern Munchen. În Bavaria a avut ceva performanțe, reușind să triumfe în Champions League după un sezon în care a marcat de 11 ori în 38 de meciuri.

Revenirea la Barcelona a fost iarăși catastrofală, fiind indisponibil o bună perioadă de timp din cauza unei accidentări serioase. Mijlocașul a strâns în total 98 de meciuri la Barcelona, interval în care a reușit să înscrie de 23 de ori. Iar cota lui, care în octombrie 2018 era de 150 de milioane de euro, a ajuns la doar 20 de milioane de euro.

La națională, a adunat 63 de meciuri și 18 goluri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!