Calificari

„Băieți tineri și băieți bătrâni!” Mihai Mironică, după remiza CFR-ului din preliminariile Champions League

CFR Cluj a jucat cenușiu, modest, lipsit de o minimă strălucire, dar acest lucru este scuzabil când ne gândim la diferența de nivel financiar dintre campioana României și cea a Elveției.

Mihai Mironica
Data publicarii: Marti 03 August 2021, 23:29
Data actualizarii: Marti 03 August 2021, 23:31

Marius Șumudică și-a asumat rolul de antrenor al unei echipe cu potențial mai mic când pe teren propriu, în prima manșă, a abordat jocul cu 3 fundași centrali în timp ce adversarii au venit cu o așezare mai firească pentru o înfruntare a unor campioane, cu mai mulți jucători de atac. Șumudică a făcut o analiză realistă înaintea partidei, în contrast cu discursul său bombastic cum că el preferă jocul deschis, un 4-3 unui 1-0. În realitate, Șumudică a fost cât de se poate de danpetrescian în abordarea acestei înfruntări.

Ce paradox, CFR a fost trădată în final de cei mai buni jucători ai săi din acest meci. Manea a comis o imensă greșeală când a făcut cadou lovitura libera fatală, Arlauskis n-a mai fost la fel de sigur în faza golului precum în restul partidei.

Păcat că în acest meci în care CFR și-a aratat limitele în ceea ce privește viteza de joc nu l-am putut vedea pe teren pe Petrila, un fotbalist dinamic și care are momente de straălucire. Cu el, cu Costache, cu Păun, CFR Cluj putea surprinde o echipă care era destul de greoaie în apărare.

Sigur că, într-un moment în care fotbalul românesc a ajuns la un minim istoric, e de apreciat că totuși campioana României poate face un egal cu campioana ultimelor 4 sezoane din Elveția. CFR Cluj este singura echipă cu care mai putem ieși în societate, cu care nu ne facem de rușine.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies