Liga 1

„Pap, Papa, pa pa!” Mihai Mironică, după victoria echipei lui Croitoru în fața Craiovei lui Reghecampf

A dispărut magia la Craiova!

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 August 2021, 22:01
Data actualizarii: Duminica 01 August 2021, 22:06

După ce Mihai Rotaru a anunțat cu voce plină că echipa sa are ca țintă titlul în acest sezon, Craiova a legat o serie înfricoșătoare de insuccese care deja a ciobit destul de rău imaginea actualei stagiuni. Magia a dispărut și din tribune, acolo unde media de spectatori s-a prăbușit. Universitatea riscă să piardă și singurul titlu pe care îl cucerea în fiecare sezon, cel la suporteri în tribune.

Bine, „suporteri” e un termen pretențios, mai fidel e cel de „nuntași” pe care l-am lansat mai demult. Nuntașii sunt cei care dansează alături de tine la distracție, la bine și care te părăsesc atunci când „muzica” s-a stins și apar insuccesele. Ba chiar „nuntașii” de la Craiova amenință că „le rup picioarele mercenarilor”, de parcă Papa, Ongenda, Edjouma, Braun de la învingătorii de azi sunt patrioți locali din Botoșani, Flamanzi, Dorohoi, Ipotești…

Craiova are tristul merit de a fi fost echipa bătută în cele mai frumoase meciuri ale campionatului de până acum, cele cu FCSB și Botoșani. Și în partida cu Botoșani au fost faze de o calitate excepțională care au culminat cu cele 3 goluri. Papa a marcat cel mai frumos gol al sezonului, foarfecă din mișcare laterală, ceva cu adevarat special. Iar Pap a demonstrat încă o dată că este portarul extremelor, ba cu gafe de desene animate, ba cu parade uluitoare.

Botoșani rămâne locul cu cele mai mari revelații externe din fotbalul nostru. Croitoru a venit cu o nouă creație haute couture, Edjouma, o încântare de mijlocaș al cărui joc a culminat cu pasa decisivă pentru Ongenda. E o temă de discuție despre cum fotbaliști care nu au nicio șansă atunci când ajung pe mâna hiperbolizatului Hagi, precum Keita și Edjouma, strălucesc apoi în atelierul Croitorului.

Oare ce ar reuși Marius Croitoru dacă ar lucra cu resursele de la FCSB? Sunt convins că ar readuce strălucirea acestei echipe în derivă. Domnu’ nea Gigi, Croitoru a spus că este ajutat de Dumnezeu atunci când a fost întrebat la finalul partidei cum de poate face mereu această echipă a Botoșaniului să joace atât de frumos. Are, așadar, și vorbele potrivite pentru o invitație la palat. E vremea ca, de la Botoșani, FCSB să-și ia și un antrenor, nu doar jucători.

CITESTE SI

Modifică setările cookies