LeBron James, târât într-un scandal de pariuri sportive ilegale! 

Lebron James lebron james nba Maverick Carter pariuri ilegale prieten lebron james Baschet LeBron James și Maverick Carter, prietenul său și asociatul său / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Decembrie 2023, 21:05
Data actualizarii: Luni 04 Decembrie 2023, 21:03

Numele starului lui Los Angeles a apărut într-o investigație a FBI.

LeBron James a fost târât fără voia sa într-un imens scandal în SUA, după ce unul dintre cei mai buni prieteni al său și partener de afaceri de încredere, Maverick Carter, și-a recunoscut vina într-un dosar instrumentat de FBI. 

Prietenul lui LeBron l-a "turnat" pe un mogul al pariurilor ilegale

Acesta a admis că a pariat pe meciuri din NBA printr-un bookmaker neautorizat. Wayne Nix era deja urmărit de autoritățile federale pentru că administra un grup masiv de jocuri de norod offshore și a recunoscut că depuse declarații fiscale false, conform documentelor oficiale obținute de Washington Post

  • LeBron James și Maverick Carter, prietenul său și asociatul său / Foto - Getty Images

Carter a depus mărturie, în 2021, pentru acuzațiile care i se aduceau lui Nix în numele a 38 de state americane și a Districtului Columbia, dar nu a fost pus sub acuzare, deși recunoscuse că a pariat între 5.000 și 10.000 de euro în cel puțin 20 de ocazii, doar în decursul unui an, pe meciuri de baschet și fotbal american. 

James și Carter sunt parteneri în mai multe companii

Prietenul lui James a negat că ar fi avut informații din interior de la baschetbalist și a declarat că "nu pot să-mi amintesc dacă am pariat vreodată pe Lakers". Regulamentul NBA le interzice sportivilor, antrenorilor și agenților sportivi să parieze pe meciurile de baschet, dar regulamentul nu se aplică business managerilor celor implicați în fenomen. 

James și Carter sunt parteneri în mai multe firme, inclusiv în conglomeratul media SpringHill Company. Washington Post a dezvăluit că și Scottie Pippen, un fost mare baschetbalist în NBA, devenit celebru după anii petrecuți la Chicago Bulls (1987-1998, 2003-2004) și Portland Trail Blazers (1999-2003), a recunoscut că a pariat ilegal prin rețeaua clandestină a lui Nix și a scăpat de acuzare. Nu același lucru s-a întâmplat cu Yasiel Puig, fost star în MLB, care va apărea în fața judecătorilor, în ianuarie 2024, fiind acuzat de mărturie mincinoasă.  

"King James" este considerat cel mai valoros jucător din istoria NBA

LeBron James (38 de ani, 206cm), supranumit "King James", este considerat cel mai valoros jucător din istoria NBA, alături de Michael Jordan. El a cucerit patru titluri NBA cu Miami Heat (2), Los Angeles Lakers (1) și Cleveland Cavaliers (1) și a mai jucat alte șase finale, inclusiv opt dintre ele consecutive, între 2011 și 2018. În palmares are titluri de Most Valuable Player Awards (4), Finals MVP Awards (4), medalii olimpice de aur (2), selecții pentru All-Star Game (19) și în All-NBA Team (19). 

Este primul jucător care a marcat 39.000 de puncte în istoria NBA și este considerat un idol și în afara terenului, apărând în numeroase reclame, filme și fiind considerat o figură importantă în media și afaceri, având o avere estimată la peste 1 miliard de dolari. În ultimii ani, a fost în centrul unor controverse, mulți acuzându-l că a încercat să amplifice scandalurile cu tentă rasială din societatea americană și că s-a plâns nemotivat că este una dintre victimele rasismului sistemic. 

Foto - Getty Images  

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!