FOTO ȘI VIDEO El este Victor Wembanyama, numărul 1 din draftul NBA pe 2023: are 2,21 metri și 55 la picior la 19 ani! LeBron James: ”E extraterestru”

Victor Wembanyama Lebron James Metropolitans 92 NBA San Antonio Spurs Baschet
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Mai 2023, 15:03
Data actualizarii: Miercuri 17 Mai 2023, 15:49

Tânărul baschetbalist va semna cu San Antonio Spurs și se anunță a fi noua senzație din competiția profesionistă nord-americană.

Victor Wembanyama, numărul 1 în draftul NBA pe 2023, se anunță noua senzație a lui San Antonio Spurs.

La 19 ani, tânărul baschetbalist are o înălțime de 2,21 metri și poartă numărul 55 la picior!

”Wembanyama se pregătește să domine draftul NBA, deja San Antonio Spurs l-au luat ca număr 1, și este gata să facă primul său pas în obsesia pe care o are de a deveni cel mai bun baschetbalist din lume”, anunță Marca.

”Corpul zvelt al jucătorului sfidează anvergura sa de 234 de centimetri cu o agilitate uimitoare, la fel cum chipul său de adolescent emană o maturitate neașteptată și o determinare de nezdruncinat pentru a-și atinge obiectivele.

"Wemby", așa cum este numit în Statele Unite, așteaptă cu nerăbdare să facă saltul în NBA pentru a-și continua planul”, au mai scris spaniolii.

Famlia lui Victor Wembanyama: mama și bunicii au jucat baschet, tatăl a făcut triplu salt

Puștiul s-a născut lângă Paris în ianuarie 2004 într-o familie de sportivi: mama sa a jucat și ea baschet, ca și bunicii, iar tatăl de origine congoleză a practicat atletismul, la proba de triplu salt.

Cu 1,70 metri la 8 ani și 1,90 metri la 10 ani, Victor Wembanyama nu avea cum să nu se îndrepte tot către baschet, a ajuns la Barcelona, apoi a debutat la 15 ani în prima ligă franceză la Nanterre, iar acum este legitimat la Metropolitans 92.

”Este un extraterestru”, a declarat superstarul LeBron James despre tânărul ”Wemby”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!