Jaylen Brown Boston Celtics Jayson Tatum NBA Nikola Jokic Baschet

OFICIAL Nu e LeBron James, nu e Nikola Jokic! Bachetbalistul care numai ce a semnat cel mai mare contract din istoria NBA

Noua înțelegere dintre Jaylen Brown și Boston Celtics a întrecut orice record din baschetul profesionist nord-american.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Iulie 2023, 11:23
Data actualizarii: Miercuri 26 Iulie 2023, 11:29

Starul Jaylen Brown a semnat un nou contract pe cinci ani cu echipa Boston Celtics, în valoare totală de 304 milioane de dolari, epilogul mai multor săptămâni de negocieri, anunţă mass-media americană, citată de AFP.

Acesta este cel mai valoros contract din istoria campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), depăşindu-l pe cel semnat anul trecut de sârbul Nikola Jokic cu Denver Nuggets (264 milioane dolari).

Jaylen Brown a dus-o pe Boston Celtics în play-off în 7 sezoane consecutive

În vârstă de 26 de ani, Jaylen Brown a fost selecţionat de două ori pentru All Star Game, meciul vedetelor din NBA, fiind unul dintre jucătorii care au contribuit din plin la reuşita echipei Celtics din ultimii ani, ajutând-o să atingă play-off-ul NBA în şapte sezoane consecutive.

Noul contract al lui Brown cu gruparea din estul Statelor Unite îi garantează că va rămâne la Boston până la finalul sezonului 2028-2029.

Performanțele lui Jaylen Brown în ultimul sezon din NBA

Această prelungire obţinută după mai multe săptămâni de negocieri a venit în momentul în care lui Jaylen Brown i-a mai rămas un an din contractul său actual, care îi va aduce 31,8 milioane de dolari în sezonul 2023-2024.

Jaylen Brown a reuşit în sezonul trecut cele mai bune prestaţii din cariera sa, cu medii de 26,6 puncte, 6,9 recuperări şi 3,5 pase decisive pe meci, formând un duo ofensiv redutabil alături de Jayson Tatum.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!