Leeds United Super League Super Liga Europeana Anglia

Raspunsul lui Leeds fata de Super Liga va ramane in istorie! Un tricou cu mesajul devenit celebru va fi expus in Muzeul Fotbalului

Un tricou cu mesajul "EARN IT" va fi expus la Muzeul National al Fotbalului.

Mihnea Stefan
Data publicarii: Marti 27 Aprilie 2021, 16:03
Data actualizarii: Marti 27 Aprilie 2021, 16:26

Leeds a fost impotriva conceptului oferit de Super Liga, unde cele 12 puteri din fotbalul mondial voiau sa isi faca o competitie doar pentru ele si invitatii lor.

Manifestul pe care l-au aratat elevii lui Marcelo Bielsa a facut inconjurul lumii. La incalzirea meciului cu Liverpool, jucatorii au intrat pe teren cu tricouri imprimate cu logo-ul Champions League si mesajul "EARN IT" (MERITA-L) deasupra.

  • Raspunsul lui Leeds la Super Liga va fi vesnic! Un tricou cu celebrul mesaj va fi expus la Muzeul National al Fotbalului

Pe spatele tricoului fotbalistii au mai avut scris "FOTBALUL ESTE PENTRU FANI". Reactia clubului britanic a devenit instant virala pe social media, iar aceste doua sloganuri au fost aprig strigate de fani pe strazile din Anglia.

La cateva zile s-a intamplat acelasi lucru si in Spania, unde Real Madrid, Barcelona si Atletico au fost ironizate.

Muzeul National al Fotbalului a dorit sa expuna un tricou purtat de cei de la Leeds, considerand ca acesta a fost un moment de cotitura in istoria acestui sport.

"Am fost dornici sa colectam obiecte care ne permit sa pastram si sa povestim istoria acestui mare moment al fotbalului"
, a declarat Laura Crossley, unul dintre responsabilii Muzeului National al Fotbalului.

Modifică setările cookies