Super Liga a disparut! Anuntul momentului in fotbal! Ce se intampla cu banii pe care trebuiau sa-i plateasca echipele

Super Liga Europeana Florentino Perez Real Madrid Fotbal extern Florentino Perez dezvaluie: "Barca se afla intr-o pozitie delicata si Superliga este viitorul ei!"
Bianca Dumitru
Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Vineri 23 Aprilie 2021, 10:24
Data actualizarii: Vineri 23 Aprilie 2021, 17:33

Proiectul Super Ligii a ajuns la final. 

14:15 Potrivit jurnalistilor publicatiei New York Times, principalul sustinator al Super Ligii, JP Morgan, s-a retras din proiect, reprezentantii banii declarand ca planul "a fost o greseala". 

"A fost o greseala. Am apreciat eronat cum va reactiona lumea fotbalului in fata acestui acord si cum va afecta viitorul. Vom invata din ce ni s-a intamplat", a declarat purtatorul de cuvant al JP Morgan. 

Acest lucru inseamna ca suma de bani pe care era dispus sa o investeasca a fost retrasa, iar cluburile nu mai sunt nevoite sa plateasca niciun ban pentru a se retrage din competitie. In plus, prin retragerea lui JP Morgan, Super Liga a disparut. 


Conform site-ului spaniol Vozpopuli, contractul pe care l-au semnat cele 12 cluburi fondatoare include o clauza de penalizare uriasa pentru orice echipa care decide sa abandoneze proiectul.

Florentino Perez a pierdut o batalie, dar nu si razboiul pentru afacerea momentului in fotbal. Niciunul dintre cluburile membre ale Super Ligii Europene, condus de presedintele lui Real Madrid nu a abandonat cu adevarat proiectul, in ciuda declaratilor oficiale. Unul dintre principalele motive este cel economic, echipele care vor sa renunte la proiect trebuie sa plateasca o suma estimata la 300 de milioane de euro.

Asa cum au confirmat surselei site-ului spaniol, aceasta penalizare trebuie platita de catre echipele care doresc sa abandoneze proiectul. Clauza aceasta a fost introdusa in contract inainte semnarea lui de catre cele 12 echipe.

Pe langa aceasta pedeapsa de 300 de milioane de euro, mai exista o alta clauza legata de imprumutul in valoare de 3,2 miliarde de euro primit de la promotorul Super Ligii Europene, JP Morgan, o banca de investitii apropiata lui Perez.

Conform conditilor stabilite in contract, cluburile care parasesc competitia sunt obligati sa plateasca si o compensatie echivalenta cu suma pe care trebuiau sa o primeasca la inceputul proiectului de la fondul de investiii american.

"Proiectul Super Ligii va ramane in viata atata timp cat aceste cluburi, care sunt unite in aceasta companie prin contract, nu platesc aceasta penalizare", spun surse apropiate proiectului.

Aceleasi surse speculeaza ca UEFA incearca sa gaseasca modalitati de a ajuta financiar cluburile care parasesc proiectul pentru a fi convinsi ca Super Liga se destrama.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!