Comunicat de ultimă oră în privința Super Ligii! Cum contraatacă cei 3 granzi rămași în proiect

super liga Barcelona comunicat Real Madrid Super Liga Europeana Fotbal extern Comunicat de ultimă oră în privința Super Ligii! Cum contraatacă cei 3 granzi rămași în proiect
Alecu Mihai
Data publicarii: Vineri 30 Iulie 2021, 20:44
Data actualizarii: Vineri 30 Iulie 2021, 20:47

Real Madrid, Barcelona și Juventus nu se lasă în disputa cu UEFA.

Cele trei cluburi fondatoare şi singurele care rămân în acest moment în proiectul Superliga, explică faptul că decizia judiciară susţine ideea lor şi ordonă UEFA să revoce acţiunile sale care includ procedurile disciplinare, precum şi amenzile impuse celorlalte nouă cluburi fondatoare. De asemenea, ei recunosc că propunerea principală trebuie revizuită şi îmbunătăţită prin dialog şi consens.

"Țelul nostru este să dezvoltăm proiectul Super Ligii într-o manieră constructivă și cooperantă"

 

"Barcelona, Juventus și Real Madrid aplaudă decizia de azi a Curții, prin care forțează UEFA, cu efect imediat, să anuleze toate acțiunile luate împotriva Super Ligii Europene, inclusiv încheierea acțiunilor disciplinare luate împotriva celor trei cluburi care nu vor să renunțe, precum și anularea pedepselor și restricțiilor impuse celorlaltor nouă cluburi fondatoare.

Curtea admite cererea făcută de promotorii Super Ligii, respinge apelul făcut de UEFA și confirmă avertismentul către UEFA, conform căruia organizația va fi amendată și supusă răspunderii penale, în cazul în care nu se va conforma. Cazul va fi analizat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene în Luxemburg, care se va pronunța asupra poziției monopoliste pe care UEFA o are asupra fotbalului european. Avem datoria de a vă comunica problemele serioase pe care le așteaptă fotbalul:

UEFA s-a poziționat ca singur regulator, operator exclusiv și unic proprietar al drepturilor privind competițiile de fotbal europene. Această poziție monopolistă, ce crează un conflict de interese, afectează fotbalul și echilibrul său competitiv. Așa cum a fost arătat prin dovezi ample, controalele financiare sunt inadecvate și au fost implementate abuziv. Cluburile care participă în competițiile europene au dreptul de a-și guverna singure aceste competiții.

Suntem încântați că, mergând înainte, nu vom mai fi subiectul amenințărilor din partea UEFA, care continuă și acum. Țelul nostru este să dezvoltăm proiectul Super Ligii într-o manieră constructivă și cooperantă, contând întotdeauna pe toate părțile interesate: fani, jucători, antrenori, cluburi, ligi, asociații naționale și internaționale.

Suntem conștienți de faptul că există elemente are proiectului nostru care trebuie revizuite și, desigur, pot fi îmbunătățite prin dialog și comun acord. Rămânem încrezători în succesul unui proiect care va fi mereu în concordanță cu legile Uniunii Europene.", se arată în comunicat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!