Anglia

”Ei știu cel mai bine!” Klopp nu are încredere în numirea lui Erik Ten Hag la Manchester United

Manchester United va avea un nou antrenor, din sezonul următor.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 23 Aprilie 2022, 08:00
Data actualizarii: Sambata 23 Aprilie 2022, 08:08
Din articol

Erik Ten Hag, tehnicianul olandez de 52 de ani ce a transformat-o pe Ajax într-o superputere, va deveni antrenorul ”diavolilor roșii” din vara acestui an, după ce Ralf Rangnick, antrenorul interimar al lui United, va pleca de pe banca tehnică.

"Este o mare onoare să fiu numit antrenor la Manchester United și sunt extrem de nerăbdător de această provocare. Cunosc istoria acestui club uriaș și pasiunea fanilor. Sunt hotărât să dezvolt o echipă capabilă să obțină succesul dorit de suporteri.

Îmi va fi greu să părăsesc Ajax după acești ani incredibili, dar îi asigur pe fani de angajamentul și concentrarea mea totală pentru a încheia cu succes acest sezon înainte de a pleca la Manchester United", a transmis Erik ten Hag, pentru site-ul clubului din Premier League, după ce a semnat contractul.

Klopp este suspicios

Jurgen Klopp, antrenorul care scrie istorie pentru Liverpool, nu este fascinat de numirea lui Erik Ten Hag la Manchester United, considerând că e nevoie de schimbări în lot, pentru a salva echipa.

"Probabil că va fi un atu pentru ei, ce aș putea spune? Ei știu cel mai bine ce trebuie făcut și probabil că și-au planificat în detaliu venirea lui Ten Hag și anumite schimbări în lot. Ei știu cel mai bine ce vor de la viitor și cum pot ajunge la acele obiective", a spus Klopp în conferința de presă de azi.

Erik ten Hag a lucrat în ultimii patru ani și jumătate la Ajax, club alături de care a câștigat două titluri în Eredivisie, două Cupe și o Supercupă a Olandei. Cu cinci etape înainte de finalul sezonului actual, Ajax este aproape de un nou campionat, având un avans de patru puncte față de PSV Eindhoven.

  • Tot cu Ajax, Erik ten Hag a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor, în sezonul 2018/2019. Atunci, "lăncierii" au fost eliminați dramatic în penultimul act de Tottenham, după 1-0 în turul din deplasare și 2-3 în returul de acasă.

Înainte de Ajax, Erik ten Hag a mai antrenat la grupele de juniori ale lui Twente, a fost secund la formația din Enschede, dar și la PSV Eindhoven, iar din 2012 a devenit principal, pregătindu-le pe Go Ahead Eagles (2012-2013), echipa secundă a lui Bayern Munchen (2013-2015) și FC Utrecht (2015-2017).

Modifică setările cookies