Rui Costa Benfica Chelsea Enzo Fernandez Todd Boehly Anglia

Dezvăluiri de la negocierile pentru Enzo Fernandez: Rui Costa și Todd Boehly, aproape de bătaie + amenințări ale jucătorului

Enzo Fernandez (22 de ani) a devenit cel mai scump transfer din istoria Premier League, după ce a fost cumpărat de Chelsea, de la Benfica, pentru 121 de milioane de euro. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Februarie 2023, 13:45
Data actualizarii: Vineri 03 Februarie 2023, 13:44

Deși transferul mijlocașului argentinian părea picat în prima parte a ferestrei de mercato, având în vedere că Chelsea nu părea hotărâtă să achite clauza de reziliere, lucrurile s-au schimbat chiar în ultima zi, iar asta și datorită dorinței foarte mari a lui Enzo Fernandez de a pleca în Premier League.

Dezvăluiri de la negocierile pentru Enzo Fernandez: Rui Costa și Todd Boehly, aproape de bătaie

Publicația portugheză Record, citată de RMC Sport, a venit cu câteva detalii de culise incendiare. Lusitanii susțin că, la una dintre negocierile dintre cele două părți, pe 3 ianuarie, Rui Costa, președintele de la Benfica, și Todd Boehly, patronul lui Chelsea, au fost aproape și de o altercație fizică.

Motivul disputei ar fi fost oferta făcută de Chelsea pentru Enzo Fernandez. Deși stabiliseră verbal o sumă la finalul lunii decembrie, Todd Boehly ar fi venit cu o altă propunere, inferioară, pe 3 ianuarie, fapt ce l-a nemulțumit teribil pe Rui Costa, care era oricum reticent în ceea ce privea vânzarea campionului mondial cu Argentina.

În cele din urmă, transferul lui Enzo la Chelsea s-a făcut în ultimele minute ale ferestrei de mercato. Un factor determinant a fost și dorința jucătorului, care i-ar fi amenințat pe cei de la Benfica Lisabona că va publica un video pe rețelele sociale în care "va pune presiune pe club".

Văzând dorința arzătoare a jucătorului de a pleca, Benfica a acceptat în cele din urmă, însă nu înainte de studia și varianta aducerii unui jucător la schimb, pe Mateo Kovacic. Totuși, salariul croatului ar fi fost prea mare, afacerea a picat, iar portughezii s-au ales cu cele 121 de milioane de euro.

Rui Costa: "Am pierdut un mare jucător, da, dar nu vom plânge un jucător care nu voia să fie la Benfica"

Dezamăgirea celor de la Benfica se reflectă și în discursul președintelui Rui Costa, care nu s-a ferit să vorbească în termeni duri despre Enzo Fernandez.

"Îi respect decizia, îi respect teama de a pierde un contract mare, însă nu și-a respectat angajamentul față de Benfica. În calitate de fan, nu mi l-aș mai fi dorit pe acest jucător, iar ca antrenor nu l-aș mai fi considerat o variantă. Nu ar mai fi putut să intre în vestiar. De aceea am decis să îl vindem.

Enzo a fost tratat bine aici, de la sosire și până la plecare. Speram că va avea acea dorință de a se lupta pentru titlu. Noi avem nevoie de oameni care să respecte suporterii.

Am pierdut un mare jucător, da, dar nu vom plânge un jucător care nu voia să fie la Benfica. Aici vrem doar jucători care respectă Benfica", a spus Rui Costa.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!