Chelsea, acuzată că vrea "să îl înnebunească pe Enzo Fernandez": "E lipsă de respect! Nu dorim să îl vindem"

Chelsea Benfica Enzo Fernandez roger schmidt Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 18:51
Data actualizarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 18:52

Chelsea forțează transferul lui Enzo Fernandez (21 de ani), mijlocașul central devenit recent campion mondial cu Argentina, însă londonezii se lovesc de poziția fermă a clubului portughez.

Benfica a transmis clar că nu îl va vinde pe Enzo Fernandez decât dacă va fi achitată clauza de reziliere în valoare de 120 de milioane de euro, iar jucătorul își va dori să facă pasul respectiv.

Roger Schmidt, antrenorul de la Benfica, spune că Chelsea "vrea să îl înnebunească pe Enzo Fernandez"

Roger Schmidt (55 de ani), antrenorul de la Benfica, a comentat situația lui Enzo Fernandez fără să pronunțe numele clubului Chelsea. Germanul spune că este lipsită de respect abordarea londonezilor, care ar încerca să "îl aducă pe jucător de partea lor", forțându-le astfel mâna oficialilor portughezi să accepte o sumă mai mică față de clauza de reziliere.

Mai mult, Schmidt spune că Enzo Fernndez a lipsit de la ultimele antrenamente fără permisiunea clubului, astfel că "vor exista consecințe".

"Ceea ce face clubul care îl vrea pe Enzo este lipsit de respect față de noi toți, față de Benfica și nu pot accepta acest lucru. Să înnebunești jucătorul și să pretinzi că vrei să plătești clauza de reziliere, iar apoi să negociezi, nu cred că înseamnă că există o relație bună între cluburi și se dorește discutarea transferului.

Nu vrem să îl vindem pe Enzo, nimeni din club nu vrea asta. Toată lumea știe că are o clauză în contract. Sigur, dacă jucătorul vrea să plece, iar cineva plătește clauza, nu ne putem opune. Poate că în această situație vom pierde jucătorul.

Există un club care îl vrea pe Enzo și care știe că nu vrem să îl vindem. Au încercat să își aducă jucătorul de partea lor, însă sunt conștienți că îl pot transfera doar dacă plătesc clauza. E o situație foarte clară.

În primul rând, Enzo este un băiat foarte bun și un fotbalist fantastic. Ne plce foarte mult și normal că vrem să rămână la Benfica. Sigur, nu e simplă nici pentru el situația - a jucat la Cupa Mondială, a devenit campion mondial, are oferte și sunt mulți bani pe masă. Într-o situație de acest tip, fotbalistul poate să fie ușor confuz. Cred că toată lumea poate înțelege.

Săptămâna trecută nu a fost la antrenamente și nu a avut permisiunea de a merge în Argentina. A ratat pregătirea, iar acest lucru nu este acceptabil și vor exista consecințe", a spus Roger Schmidt, citat de The Independent.

Chelsea a făcut deja două transferuri în ianuarie

Enzo Fernandez joacă la Benfica de doar șase luni. Argentinianul a fost cumpărat de la River Plate, pentru 14 milioane de euro, iar în cele 25 de meciuri disputate până acum a marcat trei goluri și a oferit cinci pase decisive.

Desemnat cel mai bun tânăr jucător de la CM 2022, Fernandez are o clauză de reziliere în valoare de 120 de milioane de euro la Benfica, iar fostul său club, River Plate, va încasa 25% dintr-un viitor transfer.

În această iarnă, Chelsea a anunțat deja două transferuri: atacantul ivorian David Datro Fofana (20 de ani), de la Molde, pentru 12 milioane de euro și fundașul francez Benoit Badiashile (21 de ani), de la AS Monaco, pentru 38 de milioane de euro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!