EXCLUSIV Alexia Căruțașu, mărturii despre infernul din Turcia: „Jucătoare de volei, de negăsit!” + Dezvăluiri neștiute despre fratele său

Alexia Carutasu Cutremur în Turcia Vakifbank Istanbul Volei Alexia Căruțașu
Kadi Bulgakov
Data publicarii: Marti 07 Februarie 2023, 16:10
Data actualizarii: Marti 07 Februarie 2023, 16:08

Turcia traversează o perioadă extrem de dificilă după ce două cutremure devastatoare s-au produs în apropierea orașului Gaziantep.

Seismele au provocat mii de decese, mii de oameni au fost răniți, iar alții sunt dați dispăruți. Printre aceștia se numără și foarte mulți sportivi, după cum ne-a dezvăluit Alexia Căruțașu, talentata voleibalistă română care s-a mutat împreună cu familia în Turcia.

„Eu și cu familia mea suntem OK, mulțumim! La noi nu s-a simțit nimic, în Istanbul… dar în Gaziantep este de groază, foarte mulți oameni au murit, jucători și jucătoare de volei sunt de negăsit… suntem toți îngrijorați”, a spus Alexia Căruțașu pentru SPORT.RO.

  • Alexia Căruțașu

Autoritățile turce au anunțat că până în momentul de față au fost înregistrate peste cinci mii de decese în urma seismelor de luni, însă voci din cadrul echipelor de salvare estimează că numărul morților ar putea depăși zece mii în zilele viitoare.

Alexia, pregătită să debuteze în naționala Turciei

Alexia Căruțașu evoluează acum pentru Vakifbank Istanbul. Aceasta și-a luat cetățenia turcă și a primit acceptul din partea Federaţia Internaţională de Volei (FIVB) de a juca în naționala Turciei începând cu 10 ianuarie 2024.

„În 2024 voi putea juca pentru naționala Turciei”, ne-a confirmat Alexia.

Deși a primit aprobare din partea FIVB, Alexia poate juca pentru naționala Turciei cu o condiție: să fie singura jucătoare naturalizată din lot, care a jucat înainte pentru o altă națională.

Alexia, obiective mărețe pentru acest an

„Obiectivele mele și ale noastre sunt cele trei cupe rămase (Champions League, Cupa Turciei și campionatul Turciei) săptămâna asta avem două meciuri importante: unul în Champions League și unul în campionatul Turciei, deocamdată suntem pe locul doi în clasament”, ne-a mai dezvăluit Alexia.

Vakifbank Istanbul ocupă locul doi în campionatul Turciei, cu doar două înfrângeri suferit în acest sezon: 0-3 cu Fenerbahce, chiar în ultima etapă disputată și 0-3 pe terenul lui Eczacibasi (liderul campionatului), în startul sezonului.

Fratele Alexiei le calcă pe urme părinților

Fratele Alexiei, Darius Căruțașu, le-a călcăt pe urme părinților săi. Acesta joacă baschet și este legitimat la echipa Anadolu Efes, fiind convocat deja la echipa națională a Turciei U14.

„Joacă la Anadolu Efes și la naționala Turciei. Săptămâna trecută a fost selectat pentru prima oara la națională Turciei de U14”, ne-a dezvăluit Alexia.

Părinții celor doi, Andreea Căruțașu și Virgil Căruțașu, au fost componenți în reprezentativele României de baschet. 

Virgil Căruțașu e unul dintre cei mai valoroși jucători de baschet din România de după decembrie 1989.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!